Μπάγερν-Τσέλσι: 5-4 – Κι άλλη κούπα στα «χασομέρια» για τους Βαυαρούς!

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε την Παρασκευή με 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και 2-2 η παράταση) της Τσέλσι στο «Λούι Ντε» του Μονακό και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1 κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου και πάλι αναδείχθηκε νικητής, αφού σκόραραν αμφότερες από ένα γκολ, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 2-2.

Η αναμέτρηση έτσι οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου εκεί ο Λουκάκου αστόχησε για την Τσέλσι (σ.σ.:

απέκρουσε ο Νόιερ), με αποτέλεσμα το βαρύτιμο τρόπαιο να καταλήξει στα χέρια των Βαυαρών, που σημειωτέον κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τέρμα του Μαρτίνεθ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Η ομάδα του Μουρίνιο είχε κάνει το 1-0 με τέρμα του Τόρες στο 8ο λεπτό, ενώ ο Ριμπερί είχε φέρει το ματς στα ίσα στο 49′ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Ο Αζάρ στο τρίτο λεπτό της παράτασης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «μπλε», όμως η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη…

Όπως προαναφέραμε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης κι ενώ όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο όδευε προς το Λονδίνο ο Χάβι Μαρτίνεθ έκανε το 2-2 και οδήγησε το ματς στα πέναλτι όπου εκεί η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να κατακτήσει την κούπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες αγωνιζόταν η Μπάγερν από το 86’ λόγω αποβολής του Ραμίρεζ.

Ο αγώνας

Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες η Μπάγερν είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ η Τσέλσι του Μουρίνιο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Η τακτική του Πορτογάλου τεχνικού φάνηκε να δικαιώνεται αφού μόλις στο 8΄ οι «μπλε» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Αζάρ να πασάρει στο Σίρλε και αυτός με την σειρά του να κάνει την σέντρα στο Τόρες που με μονοκόματο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Η Μπάγερν στην συνέχεια σχεδόν «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή της Τσέλσι αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει ένα γκολ. Δυο λεπτά όμως μετά την έναρξη 2ου ημιχρόνου ο Ριμπερί με ωραία σουτ μετά από ασίστ του Μίλερ έκανε το 1-1 (47΄).

Οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε το τρόπαιο χωρίς όμως να το καταφέρουν. Στο 85΄ η Τσέλσι έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Ραμίρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Μπάγερν στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ανέλαβε δράση ο Αζάρ (93΄), ο κορυφαίος των Λονδρέζων, που με σουτ μέσα από την περιοχή ξεγέλασε τον Νόιερ που έσκασε μπροστά του η μπάλα δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά την επίτευξη του γκολ η Τσέλσι οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο με τους παίκτες της Μπάγερν να περνούν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητης σφυρίξει την λήξη της παράτασης με τον Τσάβι Μαρτίνεθ (120+1).

Μοιραίος παίκτης για την Τσέλσι στην διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκε ο Λουκάκου που έχασε το τελευταίο πέναλτι. Ο αγώνας δεν διεξήχθη στο Μονακό όπως συνηθιζόταν τα τελευταία 15 χρόνια αλλά στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο Στάδιο «Εντεν» της Πράγας.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 για την Μπάγερν: Ο Αλάμπα ευστοχεί…
1-1 για την Τσέλσι: Ο Νταβίντ Λουίζ ισοφαρίζει…
2-1 για την Μπάγερν: Ο Κρόος δίνει και πάλι το προβάδισμα στους Βαυαρούς…
2-2 για την Τσέλσι: Ο Όσκαρ νικάει τον Τσεχ…
3-2 για την Μπάγερν: Ο Λαμ ευστοχεί…
3-3 για την Τσέλσι: Ο Λάμπαρντ ισοφαρίζει και πάλι…
4-3 για την Μπάγερν: Ο Ριμπερί δεν λαθέυει από τα 11 βήματα…
4-4 για την Τσέλσι: Ο Κόουλ σκοράρει…
5-4 για την Μπάγερν: Ο Σακίρι ευστοχεί…
Χαμένο πέναλτι για την Τσέλσι: Ο Λουκάκου σουτάρει αλλά ο Νόιερ αποκρούει… Το τρόπαιο κατέληξε στην Μπάγερν…

Μπάγερν Μονάχου- Τσέλσι 2-2

Γκολ: 49′ Ριμπερί, 120′ Μαρτίνεθ – 8′ Τόρες, 90+3′ Αζάρ

Κίτρινες: Ριμπερί, Μπόατενγκ- Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Τόρες, Λουκάκου, Ιβάνοβιτς, Κόουλ

Κόκκινες: Ραμίρεζ (86′)

Δοκάρια: Ιβάνοβιτς (79′)

Μπάγερν Μονάχου (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (57′ Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Κρος, Λαμ, Ριμπερί, Μίλερ (71′ Γκέτσε), Ρόμπεν, Μάντζουκιτς

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ, Σούρλε (88′ Μίκελ), Όσκαρ, Αζάρ (112′ Τέρι), Τόρες

Keywords
Τυχαία Θέματα