Χ. Θεοχάρης: «Εκπρόθεσμες θα θεωρούνται οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά τις 30 Αυγούστου»

Εκπρόθεσμες θα θεωρούνται οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά τις 30 Αυγούστου σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης αποσαφήνισε ότι το Taxisnet θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 Αυγούστου, αλλά οι δηλώσεις που θα υποβληθούν και θα εκκαθαρισθούν μετά το διάστημα αυτό θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων

αποκάλυψε πως μέσα στο Σαββατοκύριακo εκκαθαρίσθηκαν επιπλέον 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις και σημείωσε ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να εισέρχονται στο Taxisnet προκειμένου να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης και να μην αναμένουν το ταχυδρομείο, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως σε τρεις δόσεις θα καταβάλουν το φόρο οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους εκκαθαρίσθηκε τον Ιούλιο και σε δύο δόσεις όσων η δήλωση εκκαθαρίσθηκε τον Αύγουστο.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως εντός της εβδομάδος θα κληθούν στις εφορίες για έλεγχο -πριν την εκκαθάριση- περίπου 100 χιλιάδες φορολογούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα