Χάρης Γεωργιάδης: «Η Κύπρος θα τα καταφέρει»

Σημαντικότατο βήμα για την ολοκλήρωση του κυπριακού μνημονίου, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου των 10 δισ. ευρώ, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup.
Σε δηλώσεις του από το Δουβλίνο, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η καταρχήν συμφωνία θα επικυρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα από τα εθνικά κοινοβούλια και έως το τέλος Απριλίου θα υπογραφεί και τυπικά το Μνημόνιο.
Το Eurogroup, στηρίζοντας πολιτικά το μνημόνιο, έθεσε ως προθεσμία την 24η Απριλίου για την επικύρωσή του από τα εθνικά κοινοβούλια και την υπογραφή του.
Η πρώτη δόση, που υπολογίζεται να φθάσει στα 3 δισ. ευρώ αναλόγως των αναγκών, αναμένεται να εκταμιευθεί τις πρώτες 15 ημέρες του Μαΐου.
Εκτίμησε επίσης πως ο σχεδιασμός αυτός σίγουρα θα αποδώσει και η Κύπρος θα τα καταφέρει παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Τόνισε επίσης ότι όλοι θα πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή, αφού τα δημοσιονομικά του κράτους έχουν φτάσει στα όρια τους και δεν υπάρχει κάποια άλλη πηγή άντλησης χρημάτων.
Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ από όλες τις διαθέσιμες πηγές προκειμένου να πληρώσει τους μισθούς και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχει, στο τέλος Απριλίου, ενώ στις 4 Ιουνίου θα πρέπει να αποπληρώσει ευρω-ομόλογο ύψους 1.5 δισεκ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα