Γλέζος: Βήμα προς τα εμπρός η απάντηση Αβραμόπουλου σε Σόιμπλε(ΒΙΝΤΕΟ)

Για τις γερμανικές «οφειλές» μίλησε ο Μανώλης Γλέζος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Η ηγετική φυσιογνωμία της Αριστεράς τόνισε ότι η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 162 δισ. ευρώ και κατέταξε τις γερμανικές οφειλές προς το Δημόσιο σε τρεις κατηγορίες: «Επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που έχουν κλέψει, επανορθώσεις για την καταστροφή που προξένησαν στην εθνική μας οικονομία και το λεγόμενο αναγκαστικό δάνειο».

Σχετικά με τη δήλωση του Στουρνάρα

προς τον Σόιμπλε που είπε «Μην ανακατεύεστε», με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών να του απαντάει «αυτά τα αποφασίζουν τα ελληνικά δικαστήρια», ο Μανώλης Γλέζος τόνισε πως το θέμα είναι λήξαν, άρα ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας ομολογεί ότι υπήρχε θέμα και τώρα έληξε. «Πότε έληξε και με ποιους όρους», αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος και κατέληξε για να πει ότι ο Σόιμπλε είναι έκθετος με αυτή του την κουβέντα.

Σημείωσε δε ότι το θέμα δεν είναι κομματικό και κάλεσε τον ελληνικό λαό «να σχηματίσει ένα πανεθνικό μέτωπο, για να διεκδικήσει σαν μια γροθιά αυτά που δικαιούται». «Να δείξουμε ότι είμαστε συνεπείς απέναντι στην ιστορία και τα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος χαιρέτισε την απάντηση που έδωσε ο Αβραμόπουλος στον Σόιμπλε, λέγοντας πως είναι ένα βήμα προς τα μπροστά. Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τονίσει στον Σόιμπλε ότι δεν είναι αρμόδιος για να κρίνει αν και πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα