Χρυσή Αυγή και οικονομία τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ Τσίπρα-Σουλτς

Ανησυχία για το νεοναζιστικό φαινόμενο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξάπλωση του νεοναζιστικού φαινομένου της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν κοινό κίνδυνο απέναντι στον

ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο κ. Σουλτς προσπάθησε να εντρυφήσει στις αιτίες που γέννησαν αυτό το φαινόμενο, τονίζοντας πως οι βασικές αιτίες είναι “οι σκληρές αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές”.

“Εξίσωση θύτη και θύματος”

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να καταδικάσει όσους υπερασπίζονται τη θεωρία των δύο άκρων, λέγοντας ότι “δεν γίνεται να εξισώνεται ο θύτης με το θύμα”. Ακόμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητηθεί η αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τον κ. Σουλτς ότι η λιτότητα δεν είναι λύση για την έξοδο από την κρίση, ούτε είναι λύση δεν είναι να φορτώνεις με δάνεια, προκειμένου να αποπληρωθούν τα προηγούμενα. «Λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας» είπε, προσθέτοντας ότι έθεσε υπόψιν του κ. Σουλτς το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μια εναλλακτική πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι άκουσε με ενδιαφέρον τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των 2/3 της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα είναι ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει θεσμική κατοχύρωση με βάση την ευρωπαϊκή συνθήκη.

The post Χρυσή Αυγή και οικονομία τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ Τσίπρα-Σουλτς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα