Δάκρυα, αθλιότητες και υποκρισία στην κηδεία του Θ. Νάκου

Γιάννη Ντάσκα

Βρήκαμε έναν στενό φίλο του Θανάση Νάκου την ημέρα της κηδείας.Πολύ στενό.Με προσωπικές επισκέψεις,συναντήσεις,ταξίδια ,διακοπές.Εξαιρετικά στεναχωρημένος.

Βρήκαμε και έναν αντίπαλό του. Όχι στον ίδιο βαθμό αλλά και εκείνος και στεναχωρημένος ήταν και σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο ενός αντιπάλου μεν στα πολιτικά αλλά συνανθρώπου,συμπολίτη,συναδέλφου στο χώρο.Και άνθρωποι που δεν τον ήξεραν καθόλου,δεν ανήκαν στο χώρο και εκείνοι “κρίμα τον άνθρωπο που άφησε και μικρό παιδί πίσω του” είπαν.

Μόνο απάνθρωπος δεν θα ένιωθε το σφίξιμο που νιώθει

κανείς και για άγνωστό του που πεθαίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Κατανοητό λοιπόν και βαθιά ανθρώπινο και το δάκρυ του πρώην πρωθυπουργού.Και είχε το μήνυμά του προς τους πολίτες,όπως μηνύματα αρνητικά η θετικά έχουν όλες οι κινήσεις,οι πράξεις των πολιτικών και των “γνωστών” σε κορυφαία γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Ο Θανάσης Νάκος ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής ,ανήκε στη Νέα Δημοκρατία και όλη η ηγεσία της ήταν στην τελετή ,στην Εκκλησία του Βόλου.
Από εκεί μεταδόθηκε ότι η Ζέτα Μακρή που τον διαδέχεται στην έδρα του ΙΔΙΟΥ Κόμματος στη Βουλή ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ από την Εκκλησία.

Να μας συγχωρεί η οικογένεια του εκλιπόντος αλλά το ζήτημα είναι και πολιτικό από τη στιγμή που εκεί ήταν η πολιτική ηγεσία και μάλιστα δακρυσμένη.

Αποβολή δεν έπρεπε να γίνει για κανέναν απολύτως λόγο.Απολύτως κανέναν. Όπως άλλωστε έγιναν δεκτοί και αντιπρόσωποι των άλλων Κομμάτων.Και αν η οικογένεια είχε λάβει τέτοια απόφαση έπρεπε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να εμποδιστεί η εφαρμογή της από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.Το ίδιο ισχύει και για άλλα Κόμματα φυσικά αν και εκεί γινόταν το ίδιο.
Είναι ο πρώτος λόγος που μας κάνει να είμαστε πολύ κουμπωμένοι και στο δάκρυ του Προέδρου του Κόμματος.Αν αυτό είναι ο πολιτικός πολιτισμός να λάβουμε μαθήματα και απο κροκοδείλους.

Και το γράφουμε γιατί στα χειροκροτήματα προς τους εκάστοτε προέδρους είναι όλοι δίπλα-δίπλα και στέλνουν μήνυμα ότι είναι ενωμένοι, μονιασμένοι και άρα άξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών.Και έχουμε δει σε φωτογραφίες και τον εκλιπόντα Θ. Νάκο και τη Ζέτα Μακρή και τους άλλους πρώην και υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ να χειροκροτούν την ηγεσία στο Βόλο και να δέχονται χειροκροτήματα από τον κόσμο ,ο οποίος αγνοεί τι κρύβεται κάτω από τα δήθεν χαμόγελα…

Μπείτε στο διαδίκτυο να δείτε δίπλα -δίπλα τους δυο τους με τον Αντ. Σαμαρά στο Βόλο,με τον Κ.Καραμανλή κλπ.
Στη δε κηδεία του Ανδρέα στην εκκλησία δίπλα στο φέρετρο ήταν ο αντίπαλος που παρ ολίγον να το στείλει φυλακή ο Κ.Μητσοτάκης…

Από την άλλη περιμένουμε την ίδια ευαισθησία του Κώστα Καραμανλή και στα βάσανα και τους καθημερινούς θανάτους Ελλήνων από την κατάσταση που εκείνος,ο Σημίτης και ο Παπανδρέου δημιούργησαν ως κυβερνήσαντες στο κρίσιμο διάστημα.Φυσικά και ευθύνονται και οι προηγούμενοί τους.Περιμένουμε τα δάκρυά τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα