ΔΕΗ – ΔΕΠΑ: Ανάσα ρευστότητας

Εκταμιεύτηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ. Έτσι, από χθες στα ταμεία των δυο εταιρειών έχουν εισρεύσει τα κεφάλαια (130 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και 100 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΠΑ).

Με αυτό τον τρόπο, δίνεται μια σημαντική ένεση ρευστότητας στις δυο εταιρείες και απομακρύνεται ο οποίος κίνδυνος για διάστημα τουλάχιστον 2 – 3 μηνών,

ενώ επέρχεται ισορροπία στο σύστημα πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων που θα επιφέρουν μακροπρόθεσμη ισορροπία στην αγορά.

Μπορεί να εκταμιεύτηκαν τα δάνεια για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, δε συνέβη το ίδιο όμως και με το δάνειο προς το ΛΑΓΗΕ, καθώς η εταιρεία που πραγματοποιεί τη λειτουργία της αγοράς, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και εμφανίζει αρνητική θέση. Το πρόβλημα ήταν γνωστό από την αρχή που αποφασίστηκε να δοθεί δάνειο από το ΤΠΔ, και είχε προκριθεί η λύση να δοθεί εγγύηση από το ΥΠΟΙΚ. Η διαδικασία αυτή φαίνεται να «ευθύνεται» και για την καθυστέρηση της εκταμίευσης, του δανείου του ΛΑΓΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα