Διαψεύδει το ΥΠΕΞ τα ΜΜΕ της πΓΔΜ

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε από τα ΜΜΕ της γειτονικής πΓΔΜ ένα περιστατικό το οποίο υποτίθεται ότι αφορούσε θανάσιμο τραυματισμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκη από εξτρεμιστιστικά εθνικιστικά στοιχεία γιατί «αρνήθηκε να αλλάξει το επίθετό του σε ένα πιο ‘ελληνικό’ όνομα».

Η εν λόγω φημολογία

φαίνεται ξεκίνησε από μία ανάρτηση την Παρασκευή στο Facebook, ενώ τα γειτονικά ΜΜΕ, ακόμη και το κρατικό κανάλι της πΓΔΜ, αναπαρήγαγαν τη συγκεκριμένη φήμη, χωρίς να επιβεβαιώσουν πρώτα αν ισχύει, ηλεκτρίζοντας αμέσως την ατμόσφαιρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας διέψευσε το περιστατικό ως ανύπαρκτο και «αποκύημα νοσηρής φαντασίας», δηλώνοντας πως «Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της πΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, σχολιάζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ της πΓΔΜ είχε δηλώσει: «Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών», απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση σε όλους στην πΓΔΜ να προσεγγίσουν με υπευθυνότητα τις πληροφορίες και το όλο θέμα, επειδή είναι ευαίσθητο.

Τέλος, μετά το σάλο που προκλήθηκε, μέσα ενημέρωσης της πΓΔΜ μετέδωσαν πριν από λίγο ότι κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη είναι ψευδής.

Keywords
Τυχαία Θέματα