Δώρο μοναδικής αξίας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον Διοικητή της Σχολής Πυροβολικού (ΦΩΤΟ)

Τη δέσμευση του για αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι Στρατιωτικοί εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του στην Σχολή Πυροβολικού με την ευκαιρία του εορτασμού της προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

Ο Δ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα αφήσουμε πίσω σαν κακή ανάμνηση τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό και δεσμεύτηκε πως άμεσα

θα αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν γίνει για τους Εν Ενεργεία και Εν Αποστρατεία Στρατιωτικούς. Για τους αποστράτους μάλιστα σημείωσε πως ο ίδιος ποτέ δεν θεώρησε ότι είναι εκτός στρατεύματος και για αυτό όπως είπε αναφέρεται σε αυτούς που «υπηρέτησαν και σε κάποια στιγμή αφυπηρέτησαν» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα αποφεύγει τον όρο απόστρατος, «γιατί ο όρος δεν πάει ούτε στη ψυχή, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις αρχές όλων εκείνων που μία μέρα αποφάσισαν να υπηρετήσουν τη πατρίδα μέσα από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πριν την αναχώρηση του από την Σχολή Πυροβολικού ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχτηκε ένα σπάνιο δώρο από τον Διοικητή της Σχολής Πυροβολικού, Ταξίαρχο Γεώργιο Καμπά. Πρόκειται για μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που βρισκόταν για 35 χρόνια στο Καστελόριζο, σε ένα πυροβόλο Bofors των 40 χλστ. Όπως σημείωσε ο ΥΕΘΑ δεχόμενος την εικόνα «Το ότι αυτό το έμβλημα, η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας ήταν εκεί για 35 ολόκληρα χρόνια έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι με ένα νησί που είμαι συναισθηματικά αλλά και πατριωτικά δεμένος, όπως κάθε Έλληνας. Γιατί εκεί είναι που δοκιμάζεται η αντοχή, η δύναμη και το σθένος του ελληνισμού».

The post Δώρο μοναδικής αξίας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον Διοικητή της Σχολής Πυροβολικού (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα