Δώστε τώρα στη δημοσιότητα τους καταθέτες εξωτερικού!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Είτε μας δουλεύουν, είτε εκβιάζονται και εξαγγέλλουν μέτρα που φαίνονται μεν καλά αλλά φοβούνται και δεν πρόκειται να εφαρμόσουν.

Αυτό προκύπτει από την πορεία που έχει ως σήμερα το σκάνδαλο, ναι καραμπινάτο σκάνδαλο, εξαγωγής περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα στο εξωτερικό την τριετία της κρίσης, δηλαδή από το 2010 μέχρι το 2012.

Όπως έγινε γνωστό η Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) έχει αποστείλει συνολικά 25.500 επιστολές σε ισάριθμους φορολογουμένους, οι οποίοι

εντοπίστηκαν να μην μπορούν να δικαιολογήσουν σε πρώτη ανάγνωση καταθέσεις ύψους 7 δισ. ευρώ.

Που είναι τα 200(198 για την ακρίβεια) δισεκατομμύρια και εστάλησαν επιστολές μόνο για τα 7 δις.;

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό αυτοί που πήραν τις επιστολές για τα 7 δις. καλούνταν να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν επί των εισοδημάτων που απέκρυψαν φόρο 45%. Μέχρι την Πέμπτη, από τους 25.500 φορολογουμένους, λιγότεροι από 1.000 είχαν μπει στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ για να δηλώσουν ό,τι έχουν κρύψει και μόλις 250 είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις.

Οι προσδοκίες που αφορούσαν άμεση είσπραξη 2 δισ. ευρώ από τους παραπάνω φορολογουμένους προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Αντίθετα, εκτιμάται από πηγές του υπουργείου Οικονομικών ότι τελικά οι περισσότεροι από τους 25.500 θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους χωρίς να απειληθούν με έξτρα φόρο…

Προσέξτε τώρα. Αυτές οι επιστολές αφορούν μόνο τα 7 δις. ευρώ. Και μοιάζουν να πνίγονται σ αυτά τα 7 δισ. Φανταστείτε τι θα συμβεί στα άλλα 190 δισ.

Ερωτήματα (τουλάχιστον…) δημιουργεί η έλλειψη κάθε πληροφορίας για το ποιος και με ποια κριτήρια επέλεξε να στείλει σ αυτούς τους 25.500 τις επιστολές για να δικαιολογήσουν το συνολικό ποσό των 7 δισ. Μήπως με τα κριτήρια που ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε αναθέσει στον Καπελέρη και τον Διώτη να αναζητήσουν το προφίλ καμιά 20αριά μεγαλοκαταθετών της λίστας Λαγκάρντ;

Ο δρόμος με τις λίστες Λαγκάρντ και τις λίστες αυτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τριετία είναι μονόδρομος. Πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα ονόματα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και ας τα έβγαλαν νόμιμα. Για να ξέρουμε ποιος είναι Έλληνας και ποιος είναι καιροσκόπος.

Για παράδειγμα ο Μπαμπινιώτης. Υπουργάρα της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας (τρομάρα τους και τρομάρα μας…) του Λ. Παπαδήμου. Εμφανίζει το 2012 καταθέσεις 1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική κλεπτοαποδοχοτράπεζα UBS.Τη λέμε έτσι γιατί έχει αποδειχθεί από τους Αμερικανούς ότι δεχόταν εκεί κεφάλαια φοροφυγάδων, δηλαδή κλεμμένα. Πότε τα πήγε εκεί ο Μπαμπινιώτης; Και αν τα πήγε πριν το 2012 και αν είναι νόμιμα είναι τεράστιο ηθικό ζήτημα γιατί ως υπουργός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας έπρεπε να εμφανισθεί με τις κάμερες σε μια τράπεζα και να λέει «ορίστε πιστεύω στη χώρα που υπηρετώ και από την οποία έγινα εκατομμυριούχος και τα έφερα μέσα τα χρήματά μου».

Όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα και να αφήσουν αυτά τα περί 25.500 που είχαν τα 7 δισ. Γιατί μοιάζει με μελάνι σουπιάς που θέλει να καλύψει τα πολλά. Και επίσης στη δημοσιότητα και τα ποσά της λίστας Λαγκάρντ. π.χ. Μπόμπολας τόσα, Τράγκας τόσα, Κουράκου τόσα και πάει λέγοντας… Πάει πολύ να παίρνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας, ηθικής, πατριωτισμού κλπ από δαύτους…

Keywords
Τυχαία Θέματα