«Έδωσαν» στεγνά τον Άκη Ζήγρας-Λαμπροπούλου

Δύο από τους βασικούς συνεργάτες του Άκη Τσχοατζόπουλου ο Νίκος Ζήγρας και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου Ζήγρα, έδωσαν «στεγνά» τον πρώην υπουργό, αφού ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικοί για τις off shore εταιρίες και τον ρόλο του στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο εξάδερφος του πρώην υπουργού στη συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή, Γ.Μαλλή κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο
ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω από την εταιρεία Drumillan, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση των ΤΟR M1, εμβάσματα από ελβετικό λογαριασμό της οποίας κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία του Γιώργου Σαχπατζίδη.

«Αυτός ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εξωχώριων εταιρειών μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι παράνομες προμήθειές του για τα εξοπλιστικά. Ο ίδιος ήταν και πίσω από την Drumilan και τον Καμπούρογλου» υποστήριξε ο Νίκος Ζήγρας.

Ο εξάδελφος «έδωσε» και τον πρώην γ.γ. εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, υποστηρίζοντας ότι εμπλέκεται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.«Ο Τσοχατζόπουλος πάντα μου έλεγε: “Τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος”. Σας επαναλαμβάνω ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει ότι τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειριζόταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω ελβετικών τραπεζών», φέρεται να είπε ο Νίκος Ζήγρας.

ΛαμπροπούλουΕνοχοποιητική για τον πρώην υπουργό ήταν και η συμπληρωματική απολογία της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου«Κατάλαβα ότι οι εταιρείες Torcasso και Bluebell ήταν του Τσοχατζόπουλου χωρίς ο υπουργός να το έχει παραδεχθεί μπροστά μου και χωρίς και εγώ να τολμήσω να επεκταθώ ποτέ σε λεπτομέρειες. Για την εταιρεία Nobilis, όμως, η ίδια η ροή των πραγμάτων μου καταδείκνυε την κατάσταση αυτή… Όσον αφορά την αλληλογραφία, σας είπα ότι ο υπουργός είχε φανερά πλέον εκδηλωθεί σε εμένα ότι η εταιρεία του ανήκει, μου έστελνε αυτά τα έγγραφα για να τα στέλνω εγώ ως δήθεν εκπρόσωπος της Nobilis για να μη φανερωθεί…», είπε η κ. Λαμπροπούλου.Όσον αφορά στην αλλαγή της στάσης της υποστήριξε ότι αρχικά στην απολογία της προσπάθησε να μην βλάψει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Νίκο Ζήγρα με τους οποίους συνδέεται με φιλική σχέση παρά πολλών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα