Ειρωνικά ξένα σχόλια για την Ακρόπολη

Με αφορμή το χθεσινό πρόωρο κλείσιμο της ακρόπολης λόγω του καύσωνα, ο ξένος τύπος βρήκε πάλι την ευκαιρία να σχολιάσει αρνητικά την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, μία από τις γνωστότερες Βέλγικές εφημερίδες  η De Tijd, σε δημοσίευμα της σχολιάζει «Η ελληνική οικονομία πλήττεται τώρα και από τον καύσωνα», το οποίο πλαισιώνεται από μεγάλη έγχρωμη φωτογραφία που απεικονίζει τουρίστες να αποχωρούν από την Ακρόπολη.

Στο δημοσίευμα

αναφέρεται  χαρακτηριστικά:  «οι τουρίστες αναγκάστηκαν χτες να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας. Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας παραμένει ανοιχτός μερικές μόνο ώρες καθημερινά λόγω του καύσωνα που πλήττει την χώρα. Χτες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιδρούν αρνητικά στην ελληνική οικονομία. Τα τουριστικά αξιοθέατα προσελκύουν λιγότερο κόσμο, ενώ τα κλιματιστικά καίνε στο φουλ. Οι αρχές επέτρεψαν στο κοινό να έχει πρόσβαση σε κτίρια όπου λειτουργούν κλιματιστικά».

Από την άλλη η εφημερίδα  «De Morgen» με ένα εκτενές ρεπορτάζ το δημοσίευμα τους τιτλοφορείται «Πρόωρα κλειστή η Ακρόπολη λόγω ζέστης» και γράφουν πως εξαιτίας του καύσωνα η Ακρόπολη έκλεισε χτες έξι ώρες νωρίτερα από ότι προβλέπει το κανονικό ωράριο, προκειμένου να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία των επισκεπτών.

Στο τέλος του δημοσιεύματος ο απεσταλμένος δημοσιογράφος σχολιάζει το νέφος αιθαλομίχλης που επιβαρύνει την ελληνική ατμόσφαιρα κάνει αφόρητη την παραμονή εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα