Εισαγγελική έρευνα για τις Ανεξάρτητες Αρχές

Με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει παρατυπίες και «σπατάλες» στις μισθοδοσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, διέταξε έρευνα για τις δαπάνες των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η κ. Φάκου, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων. Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει από

την Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που επιβάλει την κατά το ήμισυ μείωση των αποζημιώσεων και συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα η καταβολή υψηλών αποζημιώσεων σε μέλη της.

Το δημοσίευμα συνεχίζει και λέει ότι το υπουργείο Οικονομικών ζητά την επιστροφή μεγάλου μέρους των δαπανών αυτών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» καθώς η Αρχή δεν προέβη στις οριζόμενες από τους ειδικούς νόμους του 2010 και 2011 μειώσεις μισθών.

Επιπλέον, πολλά μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως το 2010 να παρίστανται σε παραπάνω από μία αμειβόμενες συνεδριάσεις την ημέρα ξεπερνώντας έτσι τον οριζόμενο από το νόμο αριθμό συνεδριάσεων που δεν πρέπει να υπερβαίνει το 150.

Χαρακτηριστικά, εντοπίστηκε μέρα όπου έγιναν επτά συνεδριάσεις και για την κάθε συνεδρίαση ο πρόεδρος πήρε 300 ευρώ ενώ τα μέλη από 250 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα