ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ DEBATE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Επιστολή για τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, κοινοβουλευτικές ομάδες στην τελευταία Βουλή, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, η πρότασή του απευθύνεται στους Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξη Τσίπρα,

Γιώργο Καρατζαφέρη, Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, οι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους, που θα επιλεγούν ως συντονιστές. Στην σχετική ανακοίνωσή της, μάλιστα, αναφέρεται ξεχωριστά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Σαμαράς, στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο διάλογο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει».


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε για το θέμα του ντιμπέιτ o εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να «πατρονάρει» κομματικά τη σχετική διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, και να δημιουργήσει αντιπερισπασμό. «Ο κ. Βενιζέλος, πολιτικά ανύπαρκτος σε επίπεδο προτάσεων και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ουσία έχει αν θα συμμετάσχει ο κ. Σαμαράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ερωτηθείς για την επιστολή Βενιζέλου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο και αποδέχτηκε την πρόταση.
Θετικά απάντησε η Δημοκρατική Αριστερά, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της: «Η ενημέρωση των πολιτών και η ισότιμη προβολή των κομμάτων επιβάλλει την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ντιμπέιτ».
«Η υπονόμευση του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αποδεικνύει περίτρανα σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται τα κόμματα», σχολίασε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη. Και πρόσθεσε : «Οι δύο είναι, δυστυχώς, αδιόρθωτοι. Ο ένας βρίζει τον άλλο, χωρίς ουσιαστικά καμία καινούργια πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Οι άλλοι εφτά, οδηγούν τη χώρα μετά βεβαιότητας και με τις ανύπαρκτες προτάσεις τους, με τον ταχύτερο τρόπο στη δραχμή».
Από την πλευρά της η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου, σχολίασε ως ανούσια την όλη αντιπαράθεση, ενώ σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πολλά στο κεφάλι τους αυτό τον καιρό για να φορτωθούν και ανησυχίες για το debate.

Keywords
Τυχαία Θέματα