Εντελώς τυφλός θα μείνει ο Ξηρός

Σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στα μάτια υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος Σάββας Ξηρός και αυτή την ώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά το τέλος των επεμβάσεων ο διευθυντής της Α’ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής, Π.Οικονομίδης δήλωσε «Ο Σάββας Ξηρός είναι πρακτικά τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα

μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις».

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, υποβλήθηκε σε εξετάσεις από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρούργο, ενώ αύριο, Παρασκευή θα εξεταστεί από νευροχειρούργο και νευρολόγο. Αντιμετωπίζει, επίσης, σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Να σημειωθεί ότι ο Σάββας Ξηρός είχε υποβληθεί και το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα