Επέβαλαν πρόστιμα εκατομμυρίων και εισέπραξαν «ψίχουλα»

Μόλις 387.336 ευρώ εισπράχθηκαν από σύνολο των προστίμων που βεβαιώθηκαν για λαθρεμπορία καυσίμων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Σταθάκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαυραγάνης σύμφωνα με

την ισχύουσα νομοθεσία (Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας) οι καταλογιστικές πράξεις επιβολής πολλαπλών τελών και προστίμων προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, οπότε αναστέλλεται η είσπραξη του 70% αυτών, μέχρι την έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου, προκύπτει ότι φέτος και μέχρι 2.10.2012 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν σε περιπτώσεις νοθείας στα καύσιμα..

Keywords
Τυχαία Θέματα