Επιτυχίες ΕΛ.ΑΣ. με μετανάστες και φοροφυγάδες

Του Γιάννη ΝτάσκαΣτο εντυπωσιακό ποσοστό του 97,5% μειώθηκε η είσοδος λαθρομεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας στο Βορρά και στον Έβρο στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Αυτό προκύπτει από στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε επίσημα η Αστυνομία και η μείωση είναι απάντηση σε εκείνους που υποστήριζαν ότι είναι αδύνατον να ανακοπεί το ρεύμα μετανάστευσης “γιατί στις χώρες τους υπάρχουν αναταραχές”.

Τα ρεύματα μετανάστευσης κυρίως οφείλονται στη δράση κρατικών και παρακρατικών κυκλωμάτων διαφορετικά είναι σχεδόν αδύνατον να είναι

σημαντικά, όπως μας έλεγε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομία που μελετά χρόνια το πρόβλημα.

Εξηγούσε ότι με την σύμπραξη κρατικών υπαλλήλων και συνεργατών τους σε διάφορες χώρες κυκλώματα αναζητούν “πελάτες” και τάζουν ταξίδια και εγκαταστάσεις “παραδεισένιες” σε άτομα που διαφορετικά δεν θα σκέφτονταν ποτέ μετακίνηση. Έτσι αναπτύχθηκε το κύμα μετανάστευσης. Όσο εύκολα αναπτύσσεται, τόσο εύκολα αντιμετωπίζεται αν υπάρξει κρατική θέληση για συλλήψεις των κερδοσκόπων και εμπόρων ανθρώπων, παράλληλα με σωστή ενημέρωση πληθυσμών.

Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των συλληφθέντων από την Αστυνομία για φοροδιαφυγή με τελευταία τα κρούσματα στο τομέα της διασκέδασης, όπου υπήρξε και το γνωστό άθλιο επεισόδιο του τύπου “ εμ…., εμ σκούζει” με τον γνωστό χοντρότυπο καλού τραγουδιστή Α. Ρέμου.

Συνολικά η Αστυνομία οδήγησε στον εισαγγελέα 1433 άτομα με οφειλές… 8,5 δις ευρώ.

Εντυπωσιακή είναι η μείωση της εγκληματικότητας σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και αυτό, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Αστυνομίας οφείλεται στην αύξηση της δραστηριότητας και της παρουσίας της Αστυνομίας.

Από την αρχή του 2013 μειώνονται σταθερά οι βασικές κατηγορίες αδικημάτων (ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες), που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Καταγράφονται σημαντικές μειώσεις, που ξεπερνούν σε ποσοστό το 17%
Σε σύγκριση με το Α΄ εξάμηνο του 2012, καταγράφηκαν (539) λιγότερες ληστείες, (7.871) λιγότερες κλοπές – διαρρήξεις και (15) λιγότερες ανθρωποκτονίες.

Στην Αττική, το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν (367) λιγότερες ληστείες, και (5.852) λιγότερες κλοπές – διαρρήξεις
Επιπλέον, στην επικράτεια οι εκβιάσεις μειώθηκαν σε ποσοστό 28%, οι πλαστογραφίες 33,7%, οι απάτες 17,7% και οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας σε ποσοστό 53,8%

Η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε 239 περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίου (69,5%), 851 περισσότερες υποθέσεις περί όπλων (41%) και 516 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων (23,6%)
Keywords
Τυχαία Θέματα