Ευεργετικό το πράσινο τσάι για τη καρδιά

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες των φύλλων τσαγιού σε βραστό νερό εδώ και 500.000 χρόνια. Ίσως να ήταν η κατευναστική του δράση ή οι ισχυρές θεραπευτικές του ιδιότητες που έκαναν τους προγόνους μας να στραφούν από τόσο νωρίς στην κατανάλωση τσαγιού.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού και τα οφέλη του στην υγεία μας αποτελούν σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα τελευταία χρόνια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχώς προτρέπουν το κοινό στην κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ενός δημοφιλούς Ασιάτικου αφεψήματος από την αρχαιότητα, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες επιδρά ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς, στην πρόληψη του καρκίνου, στην απώλεια βάρους, κ.α.
Μιλώντας για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία, ας δούμε πρώτα απ’ όλα τί περιέχει κάθε κούπα που καταναλώνουμε:
Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φυτοχημικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες και για την πικρή του γεύση. Περιέχει 6 κύριες πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες. Περιέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μάυρο τσάι.
H επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG) αποτελεί μια από τις κύριες και πιο ενεργές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού. Τέλος, περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή αλκαλικές ουσίες όπως η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που συναντάμε στο μαύρο τσάι και το Oolong), οι οποίες έχουν διεργετικές ιδιότητες.

πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα