Γ.Γ. Συμβουλίου της Ευρώπης: Στηρίζουμε τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης για την καταστολή της Χ.Α.

Τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland για τη θεσμική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κοινές δηλώσεις του με τον κ. Jagland.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο αυτού «συντίθεται μια Ευρώπη που θέλουμε να είναι η Ευρώπη της ιστορικής συνείδησης, της ειρήνης, της δημοκρατίας,

των δικαιωμάτων, του πολιτισμού και, βεβαίως, της κοινωνικής συνοχής και προστασίας.».

Σημείωσε τέλος πως η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και προσωπικά με τον Γενικό Γραμματέα και την ομάδα του «για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι για ένα πανευρωπαϊκό χώρο, θεσμικό, νομικό, πολιτικό, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο κ. Jagland σημείωσε το λόγο της παρουσίας του στην Ελλάδα, ο οποίος-όπως τόνισε-είναι «να συνδιαλεχτούμε, να συζητήσουμε και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Προκλήσεις που αφορούν φαινόμενα εξτρεμισμού, βίας, ξενοφοβίας και βίαιης πολιτικής δράσης».

Επεσήμανε δε πως το Συμβούλιο της Ευρώπης «διαθέτει στα ανωτέρω πολύ καλή εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία, την οποία προσφέρουμε για να συνδράμουμε την Ελλάδα».

Παράλληλα, δήλωσε την πλήρη στήριξή του στη γραμμή που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση για την καταστολή της πολιτικής βίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή.

«Δεν επιτρέπεται να προβαίνει κανείς σε πράξεις βίας, με τη συγκάλυψη πολιτικών σχηματισμών ή πολιτικής ιδεολογίας. Η γραμμή, την οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική Κυβέρνηση, συνάδει πλήρως με το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη γραμμή, η οποία, επίσης, ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο», δήλωσε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως και ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση ρατσιστικού λόγου ή πράξεων είναι πολύ σημαντικός και συνάδει πλήρως και με τη σχετική Σύμβαση.

The post Γ.Γ. Συμβουλίου της Ευρώπης: Στηρίζουμε τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης για την καταστολή της Χ.Α. appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα