Γενς Βάιντμαν: «Ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα έδινε «λάθος» μήνυμα»

Ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα έδινε «λάθος» μήνυμα στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, αναφέρει σε σημερινή του συνέντευξη στη Handelsblatt ο επικεφαλής της Bundensbank, Γενς Βάιντμαν. .

Όπως επίσης αναφέρει ο πρόεδρος της Bundensbank, μια τέτοια κίνηση το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να δείξει πως ό,τι έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν απέδωσε, καθώς η κατάσταση παραμένει ίδια.

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης τονίζει δε ότι η κρίση σίγουρα δεν έχει τελειώσει και, πως η ηρεμία στις αγορές που επήλθε μετά τις διαβεβαιώσεις Ντράγκι

ότι θα κάνει το παν για να διασωθεί το ευρώ, ήταν «απατηλή», καθώς η συζήτηση που έχει ανάψει για το ενδεχόμενο παροχής νέου πακέτου προς την Ελλάδα δείχνει περίτρανα ότι η κρίση παραμένει κι ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Προσθέτει δε ότι η έκκληση για ταχεία έξοδο από την κρίση αποδυναμώνει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο Βάιντμαν ανέφερε ότι τα ιδρύματα που δεν έχουν βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο, δεν θα έπρεπε να διασώζονται με την παροχή δημοσίου χρήματος, ενώ τα νέα στρες τεστ που θα πραγματοποιήσει η ΕΚΤ αναμένεται να δείξουν ότι κάποιες τράπεζες χρειάζονται νέα κεφαλαιακή ενίσχυση. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό που θα πρέπει να προέχει είναι, όχι η διάσωση μιας τράπεζας, αλλά η εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα