Γιατί ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να διεκδικήσει πρωτιές και σ’ αυτή την προσπάθεια ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως είπε χαρακτηριστικά στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τότε που ανέλαβε τις τύχες του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά είναι και αποφασισμένος να πετύχει.

«Δεν είναι στόχος μας η δεύτερη θέση. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την πρώτη; Είναι δύσκολο να το πω. Ηρθα αργά στον ΠΑΟΚ.

Αν είχα έρθει το 2006, ας πούμε, θα σας έλεγα ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν στη δεύτερη θέση», είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Σοβιετική Ενωση, θέτοντας παράλληλα εντελώς ξεκάθαρα τους όρους, με τους οποίους ανέλαβε το σύλλογο, όπως και τις σχέσεις του με τους οπαδούς που θα συναντήσει απόψε σε έναν ανοιχτό διάλογο.

«Σήμερα το βράδυ θα μιλήσω με την οικογένεια του ΠΑΟΚ. ΄Η θα με δεχτούν, ή θα μπω μόνος μου. Καλύτερα να μπω από ανοιχτές πόρτες», τόνισε.

«Οταν το όνομα ΠΑΟΚ γίνει συνώνυμο με το όνομα Σαββίδης και το όνομα Σαββίδης με το όνομα ΠΑΟΚ, τότε θα πω ότι έχω πετύχει το στόχο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμα στα συναισθήματά του για το «Δικέφαλο του Βορρά» που τον ώθησαν να τον αναλάβει και ξεκαθάρισε πως πρώτος του στόχος είναι να τον απαλλάξει από τα χρέη, γιατί ο ίδιος δεν χρωστάει σε κανέναν και το ίδιο θέλει να γίνει και με τον ΠΑΟΚ. Είπε επίσης ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει την ομάδα γιατί «η ιστορία δεν αλλάζει, μόνο μελετάται», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά καυτηρίασε την έλλειψη πειθαρχίας που υπάρχει στην ομάδα – αφήνοντας έτσι αιχμές και για τον Γιώργο Δώνη που καθόταν μαζί του -  και την έθεσε ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους.

Δεν διευκρίνισε αν θα παραμείνει πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας ή θα γίνει κάποιος άλλος, ακόμα και ο ίδιος, αλλά διευκρίνισε πως όλοι όσοι είναι στην ομάδα αυτή τη στιγμή θα κριθούν και αν είναι επιτυχημένοι θα παραμείνουν.

Απέφυγε να επιβεβαιώσει για επαφές με τη Gazprom και είπε μόνο ότι κάθε ομάδα την ονειρεύεται για σπόνσορα στη φανέλα της, ενώ σε ερώτηση για το θέμα του γηπέδου τόνισε πως το μελετά προσεκτικά γιατί η Τούμπα βγάζει μια «ενέργεια» για τον ΠΑΟΚ κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Είπε ακόμα πως μελετά και το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του συλλόγου, γιατί δεν τον ικανοποιούν αυτές που έχει τώρα.

Αναφερόμενος στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τη δυναμική τους είπε πως έτσι όπως είναι τώρα ο σύλλογος αυτή η δυναμική βρίσκεται σε αντίθεση με το συμφέρον του συλλόγου, λόγω των επεισοδίων. Είπε ακόμα πως πήρε ένα καλό μάθημα από τον αγώνα με τη Ραπίντ που «ενίσχυσε το ανοσοποιητικό του σύστημα» και πως τα παιδιά κάνουν αταξίες μόνο όταν ο πατέρας είναι αδύναμος. Τόνισε δε πως έχει βρει λύση στο πρόβλημα, αλλά δεν την ανακοινώσει άμεσα.

Σε ερώτηση για το αν θα κάνει μεταγραφές, είπε πως θα πάρει παίκτες αν θεωρήσει ότι χρειάζεται αλλά επανέλαβε πως η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Ραπίντ κόστισε στην ομάδα χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν σε μεταγραφές. Συμπλήρωσε δε πως ακόμα κ

Keywords
Τυχαία Θέματα