Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση ο Αλέξης

Είναι κοινός τόπος, πλέον, εντός κι εκτός των τειχών της Κουμουνδούρου, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάσχει από έλλειμμα πειστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης. Επιπλέον, η όποια, έστω και σε εμβρυακή μορφή, προγραμματική πρόταση υπάρχει, εξαερώνεται από την πολιτική Βαβέλ, με την οποία παρουσιάζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η πολυγλωσσία των στελεχών, ο ασύντακτος λόγος, η ανομοιογενής παρουσίαση, η ασυνέπεια και η ασυνέχεια λόγων και πράξεων από τη μια ημέρα στην άλλη, αλλά και η γενικευμένη ασάφεια έχουν ως αποτέλεσμα τη δημοσκοπική στασιμότητα, η οποία με τη σειρά

της παράγει μια ενδοπαραταξιακή μουρμούρα, μέχρι τώρα επαρκώς καλυπτόμενη.
Οι επικοινωνιακοί επιτελείς της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη συναπαρτίζουν, αλλά και του ΚΚΕ, γνωρίζουν τις εν λόγω αδυναμίες της Κουμουνδούρου και επενδύουν ανάλογα, τόσο σε πεδίο πολιτικής προπαγάνδας, όσο και σε εκείνο της πολιτικής πρακτικής. Εξαιτίας όλων τούτων, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στάσιμη και ανίκανη να πολιτικοποιήσει και να «κεφαλαιοποιήσει» την ευρύτατη κοινωνική διαμαρτυρία που η πολιτική των τριών κυβερνητικών εταίρων παράγει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα