Η αλήθεια για Καμμένο – Δημαρά και η “αμνησία” του εκπροσώπου…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

«Τελειώνει» από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών τον Σωτήρη Στανωτά, ο Γιάννης Δημαράς μετά την ακατανόητη ενέργεια του να καταθέσει με δική του πρωτοβουλία αναφορά με την οποία κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για αθέτηση συμφωνηθέντων και ζητά τα λεφτά της επιχορήγησης.

Ο μέχρι σήμερα, εκπρόσωπος τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Σωτήρης Στανωτάς που υπογράφει την αναφορά, ζητά την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για την μη τήρηση μέχρι στιγμής

της συνεργασίας των δυο κομμάτων εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, ούτε τον ίδιο αλλά ούτε την πολιτική γραμματεία του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.

“Δεν γνώριζα τίποτα γι’ αυτό. Δεν έχω καμία σχέση” είπε πριν από λίγο χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Δημαράς και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω κατά πόσο ο κ. Στανωτάς μπορεί να παραμείνει εκπρόσωπος του Άρματος”.

Η πραγματικότητα την οποία μάλλον ξέχασε ο κ. Στανωτάς, αλλά εδώ είμαστε για να του τη θυμίσουμε, είναι πως δεν είχε γίνει καμιά οικονομική συμφωνία μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του «Άρματος» του Γ. Δημαρά, παρά μόνον μια συμφωνία σε 12 πολιτικά προαπαιτούμενα. Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημαράς είχε αρνηθεί συνεργασία με μικρότερο πολιτικό σχηματισμό, επειδή ακριβώς του ζητήθηκε οικονομική συναλλαγή- σε συζήτηση της οποίας γνώστης ήταν και ο κ. Στανωτάς.

Η αλήθεια έχει ως εξής: Ο Πάνος Καμένος «κολλητός» του Γιάννη Δημαρά από παλιά τον κάλεσε δημοσίως σε εκλογική και πολιτική συνεργασία, αμέσως μόλις ιδρύθηκαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον Φλεβάρη του 2012. Ο κ. Στανωτάς ήταν από αυτούς που διατύπωσαν επιφυλάξεις, αλλά η άρση των αντιρρήσεων του συνέπεσε με το χρονικό σημείο που του ανακοινώθηκε πως θα είναι αναπληρωτής του Τέρενς Κουίκ στην εκπροσώπηση των ΑΝ. ΕΛ. και τρίτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εκλογές του Μάιου του 2012.

Ο «δωδεκάλογος» στον οποίον συμφώνησαν μάλιστα οι δυο συντάχθηκε στα γραφεία του Άρματος Πολιτών στην οδό Φιλελλήνων και συνδυάστηκε με μια θυελλώδη επιστολή του κ. Δημαρά προς τον Γερμανό βουλευτή Κάουντερ, που τότε μιλούσε απαξιωτικά για την Ελλάδα. Το Άρμα Πολιτών, φυλλορρόησε μεν προς το ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – έφυγαν τότε οι Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου κ. α. – αλλά ο κ. Καμένος απολύτως συνεπής με τα συμφωνηθέντα στήριξε όσο κανέναν άλλο τον Γιάννη Δημαρά, στη Β’ Αθήνας, ο οποίος εξελέγη πανηγυρικά – το Μάιο μάλιστα μαζί με τον Παύλο Κοντογιαννίδη… Ύστερα από όλα αυτά που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια για τον «Γάμο» Ανεξάρτητων Ελλήνων και Πανελληνίου Άρματος Πολιτών είναι απορίας άξιο το τι ζητάει ο κ. Στανωτάς με αυτή του την κίνηση, αφού δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως έδρασε προς ίδιον οικονομικό όφελος.

Keywords
Τυχαία Θέματα