Η Χρυσή Αυγή και ο χώρος… στάθμευσης

Εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε διαμάχη ιδιώτη επιχειρηματία με τον Δήμο της Νέας Ιωνίας, δημιουργεί σοβαρές αντιδράσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής που κατηγορεί το κόμμα του Μιχαλολιάκου για παρέμβαση της , υπέρ συγκεκριμένου ιδιωτικού συμφέροντος.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα προσέλαβε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια σε επερώτησή της στην Βουλή,

 ”στέκεται”, σύμφωνα με τον Δήμο, στο πλευρό του ιδιώτη επιχειρηματία αναφορικά στην μεταξύ τους αντιπαράθεση, σχετικά με ένα οικόπεδο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των χώρων στάθμευσης κατηγόρησε τον δήμο Νέας Ιωνίας ότι έχει μετατρέψει το οικόπεδο σε παράνομο πάρκινγκ. Ο επιχειρηματίας διαθέτει χώρο στάθμευσης πλησίον του επίμαχου οικοπέδου και προτείνει το κλείσιμο του παράνομου πάρκινγκ και την οικοδόμηση κτιρίων δημοτικών υπηρεσιών.

Η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής, έγκειται σε αυτό ακριβώς το σημείο, καθώς με ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, η κ. Ζαρούλια καλεί τις αρχές να δώσουν απαντήσεις στα αιτήματα του κ. Καυκαλέτου.

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Γκότσος, αναφέρει πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει απαλλοτριωθεί για να γίνει πάρκινγκ, ενώ παράλληλα, η υπόλοιπη έκταση του οικοπέδου έχει αξιοποιηθεί ορθώς, με την ανέγερση μουσείο, συνεδριακού κέντρου και κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών.

Παράλληλα, η δημοτική παράταξη «Ενότητα για την Νέα Ιωνία» εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής ενώ συγχρόνως, τόνισε πως «η επιχείρηση του Καυκαλέτου, την προστασία της οποίας ανέλαβε η Χρυσή Αυγή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια – έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της για σωρεία παραβάσεων, όπως ότι δεν ηλεκτροδοτείται από τη ΔΕΗ αλλά από γεννήτρια, για έλλειψη άδειας από την Πυροσβεστική, για μη νόμιμη άδεια λειτουργίας των ανελκυστήρων της. Το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τέτοιες παραβάσεις εγκαλεί το Δήμο και βρίσκει σύμμαχο την Χρυσή Αυγή αφήνεται στην κρίση των πολιτών της Νέας Ιωνίας».

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας ανταπάντησε στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης υποστηρίζοντας πως τα όσα αναφέρονται σε αυτήν αποτελούν ανακρίβειες και ψέματα. Παράλληλα, αναφορικά με την «στήριξη» της Χρυσής Αυγής στον ίδιο, τόνισε πως «η σχετική επερώτηση στη Βουλή από το κόμμα “Χρυσή Αυγή” έγινε εξ αφορμής υπομνήματος-αναφοράς που απεστάλη νομοτύπως και κοινοποιήθηκε προσηκόντως προς όλους τους αρμόδιους φορείς από την “Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Νομού Αττικής”. Για το λόγο αυτό κινήθηκαν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες τόσο από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών που απηύθυνε στο Τμήμα Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών των ΟΤΑ το με αριθμόν πρωτ. 32278/22.8.2012 έγγραφο της, όσο και από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που απηύθυνε προς τον εν θέματι Δή

Keywords
Τυχαία Θέματα