Η Χρυσή Αυγή… ξαναχτύπησε

Μετά τα ρατσιστικά σχόλια εντός και εκτός βουλής αυτή τη φορά η Χρυσή Αυγή «ξαναχτύπησε». Βουλευτές και μέλη της προχώρησαν σε πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια περιοδείας

τους, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων τους στις πόλεις.
Στις ομιλίες τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «μούλους» και «μογγόλους» τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, υπό τα συνθήματα των συγκεντρωμένων μελών τους, που φώναζαν: «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη».
Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής επτά βουλευτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των μουσουλμάνων πολιτών στην Κομοτηνή, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συγκρούστηκαν με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία φοιτήτρια, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Στις ομιλίες τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν τους μουσουλμάνους της Θράκης «μούλους» και «μογγόλους» και τόνισαν ότι εκείνοι «κοιτούν πάντα προς την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφιά».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Έθνος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, συνοδευόμενος από άλλα εννέα άτομα προπηλάκισε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας της Κομοτηνής. Η δημοσιογράφος βρέθηκε περικυκλωμένη από τους 10 Χρυσαυγίτες που δεν την άφηναν να φύγει αν δεν έδειχνε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα