Ι. Διώτης: Έδωσα το usb στο Βενιζέλο την 8 Ιουλίου

Βέβαιος ότι παρέδωσε στις 8 Ιουλίου του 2011 το επίμαχο usb με τη λίστα “Λαγκάρντ” στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής

που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της εν λόγω λίστας.

Η κατάθεση του κ. Διώτη συνεχίστηκε σήμερα, για τρίτη ημέρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το usb στον τότε υπουργό Οικονομικών ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως είχε δηλώσει αρχικά.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έγινε αντιγραφή στο usb το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ανοίγονται τρία αρχεία από τον χρήστη user V.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή πρόταση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη – Βενιζέλου ενώ αφού ακούσουν τον επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα θα προτείνουν αν χρειαστεί, και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη – Μπίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα