Η Έριν Μπρόκοβιτς τι λέει για τη… Χαλκιδική;

Οι δημοσιογραφικές έρευνες έχουν βαρύ τίμημα, αν είναι σοβαρές. Σχεδόν πάντα τα μεγάλα «συστήματα» θα βρουν τρόπο και θα τις σταματήσουν. Ίσως πρόσκαιρα αρχικά, αλλά στο τέλος οριστικά.
Ένας πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης της Χαλκιδικής, ο κ. Λαφαζάνης, μας έγραψε ένα γράμμα για τη ΜΑΦΙΑ στη Χαλκιδική. Κανείς δεν κινήθηκε. Κανείς δεν παραιτήθηκε. Κανείς δεν αυτοκτόνησε… Μόνο ο πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργός, Τζανής, στον Βόλο.
Όσα

γίνονται στη Χαλκιδική είναι φοβερά και τρομερά διαχρονικά. Στέγγοι, Μέγγοι και οι εκλεκτοί της εξουσίας. Ξέπλυμα χρήματος, δημιουργία περιουσιών, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο και στο βάθος τα κοιτάσματα χρυσού, τα οποία επιβουλεύονται τα μέγιστα των ονομάτων επιχειρηματικά.
Οι πολιτικοί απλώς βάζουν τις υπογραφές αξιοκρατικά και ούτε που ενδιαφέρονται για χρήμα. Προφανώς, γι’ αυτό κανείς δεν κινείται για τις μαφίες και τους χρηματισμούς, για τους οποίους μας γράφουν πολλοί, όπως παρατηρούν εδώ και καιρό οι αναγνώστες μας.
Στο «Π» δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο προτού επικυρωθεί με δικαστικές αποφάσεις και θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, όταν δεν ερευνώνται από κανέναν. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να έχουν διαβάσει και οι πέτρες της Χαλκιδικής τα φοβερά και τρομερά που υπογράφουν στο «Π» στελέχη του νομού και κανείς να μην ερευνά. Προφανής και λογική εξήγηση είναι ότι η διαφθορά που υπάρχει στη χώρα μπλοκάρει τα πάντα για να μην αυξηθούν οι… αυτοκτονίες πολιτικών…
Φορείς της Χαλκιδικής μάς στέλνουν διαρκώς «υλικό» για όλα και, πρωτίστως, για την τεράστια «μπίζνα» που εξελίσσεται με τα μεταλλεία χρυσού. Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες πριν επικυρωθούν με έρευνες αρμόδιων αρχών, αλλά και δεν τις κρύβουμε. Θα τις δημοσιεύουμε κάθε φορά που θα μας επιτρέπει ο φόρτος ύλης, αν όχι κάθε Κυριακή.
Μια από τις έρευνες που μας έστειλαν είναι σε συνέχειες και αρχίζουμε από σήμερα το πρώτο μέρος. Στο επόμενο φύλλο, το δεύτερο μέρος και πάει λέγοντας…

ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ…
«Λαθρο-Μεταλλεία Χρυσού Χαλκιδικής: Θέμα πολιτικό και υπαρξιακό, μα προπαντός σκάνδαλο εγκληματικό.

Μια συνολική θεώρηση του θέματος και μια πρόταση δράσης για θετική διέξοδο
Με τίτλους…
1) Το οικονομικό σκάνδαλο και οι προεκτάσεις του.
2) Το περιβαλλοντικό έγκλημα: κίνδυνος και για την ανθρώπινη ύπαρξη.
3) Η αντιαναπτυξιακή φούσκα και τα πράσινα άλογα.
4) Άβατο και αθέατο, το «χρυσό» παρακράτος βρίσκεται ήδη στα σκαριά.
5) Οι δικαστές του ΣτΕ και οι πολιτικοί.
6) Η λυσιτελής έκβαση βρίσκεται στο τρίπτυχο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Το σχέδιο ήταν τόσο απλό όσο μια συνηθισμένη ιστορία διαπλοκής στη μεταπολιτευτική Ελλάδα: σε πρώτη μοίρα το μέγιστο κέρδος του… εθνικού κεφαλαίου, που με τη σειρά του θα φροντίσει για την πολιτική και οικονομική μακροημέρευση όσων βοήθησαν στην υπόθεση. Όλα τα υπόλοιπα –άνθρωποι, περιουσίες, νερό, γη, αέρας, θάλασσα, άλλες δραστηριότητες– θυσία στον βωμό του, αρκεί να βρεθούν μερικά καλά άλλοθι που θα καλύψουν τη λαθροθηρία, την παρανομία και την καταστροφή. Ύστερα

Keywords
Τυχαία Θέματα