Κορώνα – γράμματα «παίζει» στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος!

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ

Η λίστα Λαγκάρντ και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου αποτέλεσαν την τέλεια αφορμή για ορισμένους «φευγάτους» της Ιπποκράτους να βγουν μια και καλή στο αντάρτικο, αναζητώντας πλέον άλλη πολιτική στέγη και, πιο συγκεκριμένα, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος βάλλεται από παντού, πράγμα που ο ίδιος το γνωρίζει, και τα όσα αφήνει να διαρρέουν περί φυγής του από το κόμμα μπορεί να ακούγονται ως λόγια προστασίας. Ωστόσο, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Οι επόμενες εβδομάδες, ακόμα και για τον ίδιο, θα είναι δραματικές, αφού κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το αν θα επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ! Άλλωστε, ο ίδιος το παραδέχτηκε για τη βαριά… ατμόσφαιρα!
Στην Ιπποκράτους, η κατάσταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» και όλα τα βέλη έχουν ένα στόχο: τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ίδιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη, έδειξε σχετικά… ανήσυχος, καθώς με απολογητικό ύφος αναφέρθηκε στη λίστα Λαγκάρντ και τα όσα διαδραματίστηκαν με το στικ που έδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για λόγους προσωπικής… άμυνας, εξαπέλυσε επίθεση σε στελέχη του κόμματος που δείχνουν τάσεις φυγής, π.χ. Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και σε εκείνα που έφυγαν, π.χ. Γιάννης Ραγκούσης. Όμως, η βαριά ατμόσφαιρα δίπλα του, όπως ο ίδιος άλλωστε παραδέχτηκε, δείχνει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να παίξει το χαρτί τού «φεύγω από το κόμμα», αν και οι συνεργάτες του επιμένουν να δείξει μεγαλύτερη ηρεμία στην «καταιγίδα». Πάντως, η ατάκα πως θα τα βροντήξει στο Κίνημα, που δημοσίευσε κυριακάτικη εφημερίδα, δεν διαψεύστηκε και, μάλιστα, αυτή αιωρείται συνεχώς εδώ και ημέρες, με στόχο και την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο ίδιος ψάχνει να βρει σωσίβια της τελευταίας στιγμής, χρησιμοποιεί ως όπλα τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση, βγάζοντας τον εαυτό του και την παράταξη από τα όσα «συμφωνούν» στο Μέγαρο Μαξίμου και στέλνει βέλη προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να δείξει πως δεν έχει χάσει το παιχνίδι –ακόμα– στο εσωτερικό του κόμματος.
Τι λέει; «Η πολιτική ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά. Δεν είναι τυχαίο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα το ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας, μέσα στην πιο κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ βοηθούν την κυβέρνηση, είναι απλώς ανόητοι. Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί σε μία στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης κάποιοι που ήταν εδώ και καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. Κάποιοι με τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική διαχείριση της κρίσιμης περιόδου του 2009-2010. Είναι προκλητικό πραγματικά να ‘‘ζητούν τα ρέστα’’ και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν νέου και άφθαρτου αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας».
Παράλληλα, για πρώτη φορά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο με στόχο να σπάσει τον πάγο μεταξύ τους. Και το έκα
Keywords
Τυχαία Θέματα