Η Γερμανία επιβεβαιώνει τα χρέη της στην Ελλάδα!

«Τέτοιου είδους αξιώσεις έχουν χάσει τη σημασία τους.Τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί από την Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία βάση»

Με τα λόγια αυτά απάντησε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Κυβέρνησης σήμερα στους δημοσιογράφους.
Η απάντηση έχει πολλαπλές ερμηνείες και έχει εξαιρετική σημασία καθώς ΔΕΝ αμφισβητείται η ουσία του ζητήματος που σιγά-σιγά εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.Αντίθετα η απάντηση επιβεβαιώνει

στην ουσία την ύπαρξη του ζητήματος και αυτό δημιουργεί μεγάλη ελπίδα και ότι θα σταματήσει η Γερμανία να λεηλατεί οικονομικά τηνΕυρώπη με διάφορους τρόπους αλλά και ότι θα δώσει στην Ελλάδα ζεστό,οφειλόμενο χρήμα,πολύτιμο για την οικονομική ανάκαμψη.
Το θέμα σήμερα έθεσαν στον Γερμανό εκπρόσωπο της κυβέρνησης δημοσιογράφοι και η ερμηνεία που έδωσαν μετά την απάντηση ήταν ότι η Γερμανία κρατάει επιφυλακτική στάση αποφεύγοντας να ρίξει λάδι με κατηγορηματική άρνηση.
Ιδια περίπου απάντηση δίδει διαχρονικά και η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.
Ο φόβος της Γερμανίας δεν είναι η ελληνική αντίδραση αλλά η συγκροτημένη ελληνική διεκδίκηση και οι «παρενέργειες» που θα έχει αυτή στην Ευρώπη.
Η διεκδίκηση είναι βέβαιη εάν η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κρίνει ότι υπάρχουν αξιώσεις από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις αποζημιώσεις για υλικές ζημίες και ανθρώπινες απώλειες.
Πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών μας είπε ότι «αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κρίνει ότι υπάρχει οφειλή τότε οπωσδήποτε θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρχουν νομικές ευθύνες για όσους παραλείψουν το καθήκον τους».
Εάν λοιπόν η Γερμανία απορρίψει το αίτημα και δεν επιτευχθεί συμβιβασμός τότε απομένει η νομική διεκδίκηση στα ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα.Οπλο της Ελλάδας και φόβος της Γερμανίας είναι η στάση άλλων χωρών και κυρίως της Γαλλίας.
Το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γαλλίας έχει πάρει δημόσια θέση αναγνωρίζοντας ότι η Γερμανία οφείλει κατά τους υπολογισμούς του 576 δις ευρώ στην Ελλάδα.
Με τα χρήματα αυτά η και τα μισά …αντίο κρίση για την Ελλάδα.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα