Η γνωστή δημοσιογράφος Ιωάννα Δεμεντή εξομολογείται στο «Π»: «Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά μου»

Την γνωρίσαμε από τις ειδικές εκπομπές που παρουσίασε το καλοκαίρι στο κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ιωάννα Δεμεντή, η όμορφη ξανθιά δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο εξωτερικό με τις εμφανίσεις της στο europarltv, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο paraskhnio.gr, που σίγουρα θα συζητηθεί…

Ενθουσιασμένη από την εμπειρία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ιωάννα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μία μόνιμη πλέον θέση στο κανάλι και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, όπως μας αποκαλύπτει, κάνει εντατικά μαθήματα, ώστε να τελειοποιήσει τις γνώσεις της στα αγγλικά και τα γαλλικά! «Η εμπειρία μου στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μοναδική», σημειώνει χαρακτηριστικά και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους Κύπριους για τη συμπαράσταση που της έδειξαν. «Μου φέρθηκαν άψογα», τονίζει χαρακτηριστικά. Αντίθετα, με τους Έλληνες συναδέλφους της, έχει πολλά παράπονα και δε διστάζει να τα πει έξω από τα δόντια: «Στην Ελλάδα πολύ λίγα μέσα προέβαλλαν τη δουλειά που κάναμε. Εάν κάποια γλάστρα έβγαινε γυμνή, ή άλλαζε χορηγό, τότε θα γινόταν πρώτο θέμα. Τα σημαντικά στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα θάβουμε».

Προβληματισμένη για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, η Ιωάννα Δεμεντή δεν μπορεί να αποφύγει τους παραλληλισμούς με την κατάσταση στην Ελλάδα. «Όσα συμβαίνουν στην Κύπρο μου θυμίζουν τους λάθος χειρισμούς που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα. Φρόντισε να την ξεπουλήσει. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο. Όλα μοιάζουν να ήταν όλα στημένα από πριν».

Είναι άραγε εύκολο για μια γυναίκα τόσο όμορφη σαν την Ιωάννα να «επιβιώσει» σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. «Όχι» μας απαντά και μας αποκαλύπτει μάλιστα, πως στο παρελθόν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα εργασίας! «Υπάρχουν κοπέλες που στερούνται γνώσεων και ικανοτήτων και οι οποίες ενδίδουν στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, χωρίς κανέναν δισταγμό. Μάλιστα, ορισμένες φορές, τις προκαλούν κιόλας… Εγώ, όταν δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά μου, απάντησα με τον τσαμπουκά με χαρακτηρίζει, και δεν άφησα κανένα περιθώριο. Παρότι κάποιοι ήταν και πολύ επώνυμοι, δεν δίστασα να βγω στην τηλεόραση και σε ηλεκτρονικά μέσα και να τους καταγγείλω…», κατέληξε με νόημα η Ιωάννα Δεμεντή.

Keywords
Τυχαία Θέματα