Η καταγγελία για τα φρουτάκια σε βάρος του Τζανή

Το όνομα του Λεωνίδα Τζανή μπήκε στην περίφημη λίστα των 36 του ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελία που έγινε τον Ιανουάριο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αφορούσε σε προστασία ιδιοκτητών καταστημάτων με φρουτάκια στο Βόλο την περίοδο 2000.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας είχε αναλάβει η επιχειρησιακή διεύθυνση ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με

πληροφορίες η καταγγελία που έφτασε στον Άρειο Πάγο αφορούσε τον πρώην υφυπουργό και έναν εργαζόμενο σε οικονομική υπηρεσία στο Βόλο.

Οι δυο τους εμφανίζονταν να καλύπτουν ιδιοκτήτες με φρουτάκια στο νομό Μαγνησίας την περίοδο 2000 όταν ο Λεωνίδας Τζανής ήταν υφυπουργός. Πηγές του ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα τα «Νέα» αναφέρουν ότι σύμφωνα με την καταγγελία ο Λεωνίδας Τζανής μεσολαβούσε ώστε να σβήνονται ή να μειώνονται τα πρόστιμα με αντάλλαγμα διάφορα δωράκια από τους ελεγχόμενους καταστηματάρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Μάιο δόθηκε εντολή να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του, ωστόσο ο Λεωνίδας Τζανής δεν είχε κληθεί να καταθέσει προανακριτικά στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα