Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥZΥΓΟΥ ΤΟΥ ΑΚΗ

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη για την αγορά του σπιτιού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που ήλθε στην κατοχή της με συμβόλαιο αγοράς από την offshore εταιρεία Nobilis.

Η συγκεκριμένη εταιρεία
φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στον πρώην υπουργό αν και η Βίκυ Σταμάτη έχει δηλώσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη αγορά.
Για την κ. Σταμάτη η εισαγγελική έρευνα εντόπισε, από την άρση τραπεζικού απορρήτου, ότι από το 1997 δεχόταν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της, τα οποία φαίνεται να κατέθετε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήδη προσωρινά κρατούμενος και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης ο οποίος εμπλέκεται στην ανακαίνιση του νεοκλασικού επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Χθες η κόρη του πρώην υπουργού μετά την 5ωρη απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η κατάθεση της Αικατερίνης Σταμάτη, θείας της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία παρέδωσε στον ανακριτή υπόμνημα στο οποίο για πρώτη φορά συνδέεται ευθέως ο πρώην υπουργός με την εξωχώρια εταιρία Torcaso. Σύμφωνα με την Αικατερίνη Σταμάτη, ο σύζυγος της κόρης της της έστελνε χρήματα προκειμένου να πληρώνει συνεργεία που έχτισαν εξοχικό του ζευγαριού στο Πόρτο Ράφτη.

Πάντως η θεία της Βίκυς Σταμάτη αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται και υποστήριξε ότι αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο «γιατί έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου» χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα