Η Συρία κατηγορεί για «επιθετική ενέργεια» τις Βρυξέλες

Η Συριακή κυβέρνηση καταγγέλλει «επιθετική ενέργεια» από πλευράς Βρυξελλών.

Με επιστολές του προς τα Ηνωμένα Έθνη, το ΥΠΕΞ της Συρίας καταγγέλλει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψει την εισαγωγή πετρελαίου από τις ζώνες ελέγχου των σύρων ανταρτών.
«Σε μια απόφαση άνευ προηγουμένου, αφού αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο και στη χάρτα του ΟΗΕ, η ΕΕ αποφάσισε να επιτρέψει στις χώρες-μέλη της να εισάγουν πετρέλαιο

υπό το πρόσχημα της υποστήριξης προς την αντιπολίτευση», αναφέρει η κυβέρνηση της Δαμασκού στις επιστολές της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού.
«Πρόκειται για μια παράνομη απόφαση και μια επιθετική ενέργεια», τονίζει η συριακή διπλωματία.
Σύμφωνα με την Δαμασκό, οι Βρυξέλλες επέτρεψαν τις δοσοληψίες «με τον αποκαλούμενο «Συνασπισμό της Αντιπολίτευσης», που δεν εκπροσωπεί κανέναν στη Συρία».
Χθες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προχώρησαν στη μερική άρση του πετρελαϊκού εμπάργκο που είχαν επιβάλει στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να στηρίξουν τους αντιπάλους του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Πρόκειται για συμμετοχή στην κλοπή πόρων οι οποίοι ανήκουν στο λαό της Συρίας, ο οποίος εκπροσωπείται από τη νόμιμη κυβέρνηση», σημειώνουν στις επιστολές του οι Σύριοι.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική και οικονομική εκστρατεία της με στόχο την εθνική οικονομία και το καθημερινό βιοπορισμό των σύρων πολιτών», καταλήγει το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Βρυξέλλες θα άρουν επίσης τους περιορισμούς στην πώληση εξοπλισμού για την άντληση πετρελαίου και στις επενδύσεις στον τομέα αυτό, υπό τον όρο ότι δεν θα επωφεληθεί το καθεστώς Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα