Ιδιότυπος «πόλεμος» με φόντο την (αν) ασφάλεια των βουλευτών

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Την ώρα που οι πληροφορίες, ένθεν και ένθεν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το ενδεχόμενο ο επόμενος στόχος να είναι Έλληνας πολιτικός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δέχεται τα «πυρά» ενός βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο την (αν)ασφάλεια του…

«Έχω επανειλημμένα ζητήσει να δω τον κ. Δένδια για θέματα που άπτονται της προσωπικής μου ασφάλειας και αρνείται να με δει γιατί, λέει, δεν του αρέσουν οι απόψεις μου. Αυτός δεν κάνει, όχι για υπουργός αλλά ούτε

για Δραγάτης στο νησάκι Οθωνή, Βόρεια της Κέρκυρας». Αυτό δηλώνει αποκλειστικά στο «Π» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ισχυριζόμενος ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αποφεύγει να τον συναντήσει, προφασιζόμενος την δήλωση που έκανε προ καιρού στη Βουλή περί «τέλους τύπου Καντάφι», την οποία πάντως επιμένει πως κάποιοι παρερμήνευσαν.

Κύκλοι του υπουργού προστασίας του πολίτη με τους οποίους επικοινώνησε το «Π» για την πληρότητα του ρεπορτάζ αρνήθηκαν να δώσουν συνέχεια στο θέμα παραπέμποντας στην απάντηση του υπουργού στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, ο οποίος απαντώντας σε σκληρή γλώσσα, τόνισε : «Όποιος ισχυρίζεται ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να εκτελεστεί ή να έχει την τύχη του Καντάφι από εμένα προσωπική επαφή δεν θα έχει. Ευχαρίστως θα δω τον κ. Παναγούλη προσωπικά όταν θεωρήσει ότι για εκείνη την δήλωση πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Θεσμικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Κοινοβουλευτικού του Εκπροσώπου υιοθετεί τα λεχθέντα, είναι ενδιαφέρον και καλώ να καταγραφεί.»

Ο κ. Παναγούλης ωστόσο με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, την οποία παραθέτουμε διαμαρτύρεται για την στάση του υπουργού απέναντι του, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «Παιδονόμο» και κατηγορώντας τον, ότι αδιαφορεί για την ασφάλεια ενός Βουλευτή.

Διαβάστε την επιστολή Παναγούλη στον πρόεδρο της Βουλής:

Keywords
Τυχαία Θέματα