Ιδού τα ανταλλάγματα που ζητά η Μέρκελ

Του Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η λίστα ερευνάται, η Μέρκελ έρχεται, το οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα άκρα επιτίθενται εντός και εκτός Κοινοβουλίου, η κοινωνία περιμένει αγωνιωδώς το εύρος των νέων περικοπών και ο Σαμαράς δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, σε εθνικό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο.
Όσο καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης, τόσο αναστέλλεται η λειτουργία της αγοράς, επιτείνεται

η αβεβαιότητα και αυξάνεται ο κίνδυνος για μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση, καθώς η ανεργία έχει ανέλθει στο 24,4% και οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες υπερβαίνουν τα 7,2 δισ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι, παραδέχτηκε ωστόσο ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Στην ουσία, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του «νεόδμητου» συστήματος των κυβερνητικών εταίρων να αποσοβήσουν τον κίνδυνο που προέβλεπε ο Ρουσσώ, όταν έγραφε ότι «ένα πολιτικό σώμα, απογυμνωμένο από την ενσάρκωσή του σαν συνέλευση πολιτών, αποτελεί άρνηση του λαού». Μια άρνηση, που αν επιβεβαιωθεί, θα αποδειχθεί ολέθρια για την Ελλάδα.
Θετικό σημάδι αποτελεί η απόφαση της Μέρκελ να έλθει στην Αθήνα την Τρίτη, όπου θα αποφασιστούν οι λεπτομέρειες της πολιτικής απόφασης για τη χρονική επιμήκυνση του μνημονίου κατά μία τετραετία, ώστε να καταστεί εφικτή η προσπάθεια αναστροφής του κλίματος, υπό την αίρεση ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Οι Γερμανοί θα στηρίξουν, αρκεί να δουν έργα και μέχρι στιγμής οι επίσημοι οικονομικοί δείκτες καταγράφουν μεγάλη περιστολή στις κρατικές δαπάνες, ενώ ξεκίνησαν οι ιδιωτικοποιήσεις (Αγροτική, περιφερειακά λιμάνια, κρατικά λαχεία, ΟΠΑΠ) και οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο που συντείνουν στη θωράκιση του βασικού πυλώνα της οικονομίας, δηλαδή του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η συμβολή των εταίρων
Τα ανταλλάγματα που θα ζητηθούν είναι πολλά και, κυρίως, επενδυτικά και επιχειρηματικά. Όμως, για να δοθούν απαιτείται η συμβολή των εταίρων, όσον αφορά στη δημιουργία ικανού και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος για προσέλκυση νέων επενδύσεων και θέσεων εργασίας. Από τη στιγμή που οι εταίροι επιμένουν να μη συζητούν το θέμα της αποκλιμάκωσης του ΦΠΑ, που βρίσκεται στο 23%, ή των φορολογικών συντελεστών του 40%, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Ο Σαμαράς διαπιστώνει καθημερινά, με τις ακρότητες που καλλιεργούνται από οργανωμένες ομάδες «αποσταθεροποιητικών παραγόντων», ότι η διάλυση του κοινωνικού ιστού και των συμβόλων τού κάθε έθνους (όπως αυτό συνέβη στην περίπτωση της κατάληψης του Πενταγώνου από διαδηλωτές) «πριμοδοτείται» από την έλλειψη Δικαιοσύνης και του πλήρους ευτελισμού του πολιτικού κόσμου μετά το θέμα που γεννήθηκε με τη «λίστα Λαγκάρντ».
Ο πρωθυπουργός παρέδωσε αμέσως τη λίστα στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές, ζητώντας πάραυτα πλήρη και ενδελεχή έρευνα και άμεση απονομή της Δικαιοσύνης. Ουδείς αμφιβάλλει πλέον ότι η συγκεκριμένη λίστα των 2.000 ονομάτων, που υφίστα

Keywords
Τυχαία Θέματα