Ήρθε για να μείνει ο Απόλλωνας!

Ο Απόλλωνας επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από 13 χρόνια και το γιόρτασε με νίκη επί του Αρη! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιβλήθηκε με 2-1 των «κίτρινων» κι έκανε ποδαρικό με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι «κίτρινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα μετά το 1-0, όμως δεν κατάφεραν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Τζόρβα, δέχθηκαν δεύτερο γκολ από το πουθενά στο 63′, απάντησαν άμεσα (67′) με τον Αγγελούδη, όμως έφυγαν με άδεια χέρια από τη Ριζούπολη. Επιστροφή

Μανιά, Κύργια σε γνώριμα λημέρια, «δώρο» του δεύτερου το 2-0 του Πετρόπουλου.

Ετσι έπαιξαν…

Ο Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα με 4-3-3 και τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Ο Παντελιάδης έπαιξε αριστερό μπακ, δεξί ο Χατζηζήσης και στόπερ οι Δεληζήσης, Βέρτζος. Αλβαρεζ, Κόρμπος και Καμαρά έπαιξαν στο κέντρο, αριστερό εξτρέμ ο Γκουέλα, δεξί ο Μίνγκας και στην κορυφή ο Πετρόπουλος.

Απόλλων – Αρης 2-1
Βοσνιάδης: «Αφιερωμένη σε κόσμο, ομάδα»
Αγγελούδης: «Σηκώνουμε κεφάλι και συνεχίζουμε»
Από την άλλη, ο Χατζηνικολάου παρέταξε τον Αρη με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουμάνη, Πουλίδο, Κύργια, Ηρακλή από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Τριανταφυλλάκος και Παπαδόπουλος ήταν οι κόφτες, αριστερό εξτρέμ ο Ιμπε, δεξί ο Ουντότζι και πίσω από τον Μανιά έπαιξε ο Τάτος.

Κυρίαρχος ο Απόλλων

Με τους Καμαρά, Αλβάρεζ να δεσπόζουν στο χώρο του κέντρου και να μην αφήνουν τους «κίτρινους» να κάνουν παιχνίδι, ο Απόλλωνας πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και πάτησε με αξιώσεις στην περιοχή του Αρη.

Με τις περισσότερες επιθέσεις να βγαίνουν από το δεξί άκρο, εκεί που έπαιζε ο Μίνγκας, οι Τσουμάνης και Πουλίδο αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην αναχαίτισή του. Επειτα λοιπόν από δυο στημένα, που εκτέλεσε ο Γκουέλα και η άμυνα των «κίτρινων» έδιωξε με δυσκολία, η τρίτη έμελλε να είναι και φαρμακερή.

Ο Γκουέλα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τριανταφυλλάκος δεν κατάφερε να διώξει, ο Πετρόπουλος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο έβγαλε εξαιρετικά ο Διούδης, όμως ο Κόρμπος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά στο 20′ για να ανοίξει το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χατζηνικολάου από την άλλη, δεν κατάφερε να βρει χώρους για να κάνει παιχνίδι, με τους Ουντότζι και Τάτο να κόβονται εύκολα από τα χαφ και τους αμυντικούς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρης πάτησε για πρώτη φορά περιοχή στο 23′ με μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τάτου, που βρήκε τον Κύργια, όμως ο πρώην στόπερ του Απόλλωνα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ.

Πήρε γήπεδο ο Αρης, αλλά δεν έβγαλε φάσεις

Μετά το γκολ, ο Απόλλωνας έδωσε χώρο στον Αρη, ωστόσο, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους για την περιοχή του Τζόρβα και κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να προηγείται δίκαια και να μην απειλείται από τους Θεσσαλονικείς.

Τα ηνία ο Αρης

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Χατζηνικολάου έβγαλε τον Ιμπε κι έβαλε τον Αγγελούδη με τον Ουντότζι να αλλάζει πλευρά και να πηγαίνει αριστερά, τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στην κορυφή και τον Μανιά να τραβιέται δεξιά.

Στο 56′ ο Βοσνιάδης έκανε την πρώτη του αλλαγή με τον Μίνγκα να αφήνει τη θέση του στον Τσιλιγκίρη που πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης κι ο Γκουέλα στο δεξί.

Ο Αρης είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να μπει στην περιοχή του Τζόρβα με αξιώσεις, την ώρα που ο Απόλλων είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

2-0 από το πουθενά!

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Αρης έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει, καθώς αυτός ήταν που έψαχνε το γκολ, ο Απόλλωνας έκανε το 2-0 στο 63′! Ο Κύργιας έκανε τραγικό λάθος, ο Πετρόπουλος που καραδοκούσε έγινε κάτοχος της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του!

Αμεση απάντηση

Ωστόσο, ο Αρης απάντησε άμεσα. Ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ, ο Αγγελούδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τζόρβα για να κάνει το 2-1 στο 67′ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Στο 79′ ο Γκουέλα βγήκε απέναντι από τον Διούδη, όμως ο κίπερ του Αρη του είπε «όχι» κρατώντας την ομάδα του στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο επόμενο λεπτό ο Γκουέλα έδωσε τη θέση του στον Τσοκάνη, ο οποίος άλλαξε πλευρές με τον Τσιλιγκίρη.

Ο Αρης βγήκε όλος μπροστά, προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφερε και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Διούδης κράτησε το σκορ στο 2-1 πραγματοποιώντας πολύ καλή απόκρουση στο πλασέ του Τσεμπερίδη (90+6′).

Ετσι φτάσαμε στο φινάλε με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πανηγυρίζει τη νίκη στην επάνοδό της στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 13 χρόνια!

ΣΚΟΡΕΡ: 20′ Κόρμπος, 63′ Πετρόπουλος – 67′ Αγγελούδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17′ Αλβαρεζ, 70′ Γκουέλα, 80′ Πετρόπουλος – 11′ Πουλίδο, 41′ Ουντότζι, 82′ Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αλβάρεζ, Καμαρά, Γκουέλα (81′ Τσοκάνης), Μίνγκας (56′ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90+2′ Τσεμπερίδης).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68′ Σουνάς), Τάτος, Ουντότζι, Ιμπέ (46′ Αγγελούδης), Μανιάς (64′ Σταυρόπουλος).

Πηγή: sentragoal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα