Κατήγγειλε το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη η Βουλγαρία

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», η βουλγαρική Βουλή κατήγγειλε σήμερα τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας-Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Συνολικά 115 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας της συμφωνίας, 25 κατά και δύο απείχαν από την ψηφοφορία.

Η πρόταση για την καταγγελία της συμφωνίας υπεβλήθη τον περασμένο μήνα από την παραιτηθείσα κυβέρνηση

του Μπόικο Μπορίσοφ ενώ πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται ύστερα από την απόφαση της γείτονας χώρας να αποχωρήσει από το έργο το Δεκέμβριο του 2011.

Η Σόφια είχε προτείνει σε Αθήνα και Μόσχα να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εταίρους να μπορούν να αποχωρήσουν από το έργο ύστερα από προθεσμία ενός έτους και με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων εταίρων. Η Βουλγαρία έκανε χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος πριν από δώδεκα μήνες και πλέον η προθεσμία της παρήλθε.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας είχε τονίσει ότι το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τις παραμέτρους που ορίζει η τριμερής διακυβερνητική συμφωνία που υπεγράφη το 2007.

Να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία με απόφαση του κοινοβουλίου της αποχώρησε στα τέλη του περασμένου μήνα από ακόμα ένα μεγάλο έργο, που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει σε συνεργασία με τη Ρωσία, τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε».

Keywords
Τυχαία Θέματα