Κουίκ: Να καταργηθούν οι «τυποκτόνοι» νόμοι

Την κατάργηση όλων των «τυποκτόνων» νόμων ζητάνε οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες δια στόματος του  κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ σε δήλωσή του μίλησε για προσπάθεια ισοπέδωσης της ελευθεροτυπίας από το πολιτικό σύστημα.  «Στη χώρα μας συνεχώς παρουσιάζονται νοσηρά φαινόμενα, όπως εκβιαστική φίμωση

των δημοσιογράφων με πρώτιστη τη βιομηχανία των αγωγών», αναφέρει ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας πως «είναι εμφανής στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να ισοπεδώσει την ελευθεροτυπία, όταν τα ΜΜΕ δεν το υπηρετούν στον απόλυτο βαθμό».

«Η όποια τιμή, η όποια αξιοπρέπεια και η όποια υπόληψη του κάθε πολιτικού δεν είναι δυνατόν να αποτιμάται οικονομικά και λογιστικά, μέσω αγωγών», υποστηρίζει μεταξύ άλλων και τονίζει ότι απαιτείται άμεση κατάργηση όλων των «τυποκτόνων» νόμων που «περιορίζουν τη Δημοκρατία μας και απαγορεύουν στον δημοσιογράφο να ασκήσει ελεύθερα το λειτούργημά του».

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει, ο Ποινικός Κώδικας είναι πλουσιότατος και υπεπλήρης νόμων, τους οποίους μπορεί να αξιοποιεί ο κάθε πολίτης και ο κάθε πολιτικός, για κάθε δημοσιογραφικό παράπτωμα.

Σχετικά άρθρα

Ανεξάρτητοι Έλληνες για συνταγματικά δικαιώματαΣτο δρόμο για την Μέρκελ οι Ανεξάρτητοι ΈλληνεςΠιο βολικά στους Ανεξάρτητους…

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα