Κουβέλης: Παράταση τριών χρόνων στην αναστολή πλειστηριασμών

Την ανάγκη παράτασης της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της « ΕΚΠΟΙΖΩ».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «η πρόταση όσο και η κοινωνική διεκδίκηση της ΕΚΠΟΙΖΩ για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι απόλυτα ορθή. Ταυτοχρόνως είναι και αναγκαία η υιοθέτηση αυτής της πρότασης, με το δεδομένο ότι η κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, χειμάζεται, αδυνατεί να εξυπηρετήσει δάνεια, τα οποία έχει συνάψει με τις τράπεζες».

Κατά τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με την ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε, επίσης, και το να προχωρήσουν οι τράπεζες σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Παράλληλα, τέθηκε η πρόταση να μεριμνήσει η κυβέρνηση άμεσα για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για τις ρυθμίσεις των χρεών, παίρνοντας ως βάση τις πραγματικές δυνατοτήτες των οφειλετών.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας της εναντίον της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, η ΕΚΠΟΙΖΩ, εκτός από τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, έχει προγραμματίσει και πραγματοποιεί συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

The post Κουβέλης: Παράταση τριών χρόνων στην αναστολή πλειστηριασμών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα