«Κραυγή αγωνίας» από τις κόρες του ιταλού δημοσιογράφου που αγνοείται στη Συρία

Ένα βίντεο, δημιούργησαν οι δυο κόρες του ιταλού δημοσιογράφου, που έχει εξαφανιστεί στη Συρία, κάνοντας έκκληση για πληροφορίες σχετικά με την τύχη του πατέρα τους που έχει εξαφανιστεί στη Συρία.
Οι δυο κόρες του Ιταλού δημοσιογράφου Ντομένικο Κουίρικο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη Συρία πριν από δυο μήνες, απηύθυναν έκκληση σήμερα για πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa για την οποία εργάζεται ο πατέρας τους.

Στο μήνυμά τους, η Μετέλα

και η Ελεονώρα «κόρες του ειδικού απεσταλμένου της εφημερίδας La Stampa, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 50 ημέρες», απευθύνονται στο συριακό λαό.

«Ο πατέρας μας βρίσκεται στη χώρα σας για να αφηγηθεί στην Ιταλία το δράμα της Συρίας και του συριακού λαού», τονίζουν στο μήνυμά τους τα δυο κορίτσια, τα οποία ζητούν «κάθε πληροφορία που μπορεί να τούς επιτρέψει να τον βρούν και να τον αγκαλιάσουν και πάλι το συντομότερο».

«Ζητούμε απ’ όποιον γνωρίζει κάτι να έλθει σε επαφή με τις ιταλικές αρχές», προσθέτουν οι δυο αδελφές στο μήνυμά τους το οποίο φέρει υπότιτλους στ’ αγγλικά.

«Γειά σου μπαμπά, με τη μαμά σε περιμένουμε σύντομα», καταλήγουν στο μήνυμά τους οι κόρες του ιταλού δημοσιογράφος.

Ο 62χρονος Κουίρικο, έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, μετέβη στη Συρία στις 6 Απριλίου από το Λίβανο και δεν έχει δώσει σημεία ζωής ύστερα από ένα τηλεφώνημα στη σύζυγό του και ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε «είμαι στη Συρία», σε ένα συνάδελφό του στο ραδιόφωνο της RAI στις 9 Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει καλύψει επανειλημμένα συγκρούσεις στην αφρικανική ήπειρο, στη Λιβύη, στο Σουδάν, το Νταρφούρ και το Μάλι, είχε προειδοποιήσει ότι θα τηρούσε σιωπή για μια εβδομάδα περίπου. Η εφημερίδα, σε συνεννόηση με την οικογένειά του ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές στις 15 Απριλίου.

Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί ως σήμερα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Για να μη στρέψει την προσοχή στο δημοσιογράφο σε μια περιοχή υψηλού κινδύνου για απαγωγές, η La Stampa και τα άλλα ΜΜΕ είχαν τηρήσει σιωπή αρχικά.

Αυτό, ως τις 29 Απριλίου, όταν ο διευθυντής της εφημερίδας, Μάριο Καλαμπρέζι, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εξαφάνισή του δημοσιογράφου ώστε να υπάρξουν πληροφορίες για την τύχη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα