Κύπρος: Εγκρίθηκαν κονδύλια για την υγεία

Λευκωσία: Με αρκετή δυσκολία λόγω δημοσίων οικονομικών και με τέσσερις μήνες καθυστέρηση το υπουργείο Υγείας πήρε τελικά την πολυπόθητη έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για την αγορά ιατρικών εξοπλισμών και την προώθηση σημαντικών για την υγεία έργων. Το κονδύλι που φθάνει τα €8.7 εκατομμύρια είναι το τελευταίο για το 2012.

Ωστόσο, καλύπτει τις βασικές ανάγκες οι οποίες περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του έτους. Το σημαντικότερο από τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί αφορά την κτηριολογική επέκταση της μονάδας αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου Λευκωσίας καθώς και την αγορά του απαραίτητου

εξοπλισμού. Με αρκετή, επίσης, καθυστέρηση ετοιμάζεται και αναμένεται να προκηρυχθεί εντός Σεπτεμβρίου και η προσφορά για την αγορά δύο νέων αγγειογράφων (συνολικής αξίας €1.6 εκατ.) για τα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού. Στα €1.6 εκατομμύρια ανέρχεται και το κονδύλι που εγκρίθηκε για την αγορά αξονικών τομογράφων για τα νοσοκομεία Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου.

Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, δόθηκε πράσινο φως και στην προσφορά για αγορά εξοπλισμού νεκροτομείων που αφορά όλες τις επαρχίες, πλην της Λευκωσίας. Το κονδύλι φθάνει τα €1.1 εκατ. Τα υπόλοιπα κονδύλια που εγκρίθηκαν, αφορούν στην αγορά οθονών παρακολούθησης (€500.000), παιδιατρικά κρεβάτια (€130.000), μικροσκόπια (€130.000), ψυγεία και καταψύκτες χημείων (€152.000).

Επίσης, κονδύλι της τάξης των €218.000 εγκρίθηκε για την αγορά δύο καρδιολογικών μηχανημάτων ενώ δεύτερη προσφορά (€300.000) αφορά στην αγορά μηχανήματος ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης για το νοσοκομείο Λευκωσίας. Τέλος, στα €8.7 εκατομμύρια, περιλαμβάνεται και κονδύλι ύψους €200.000 για την αγορά κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Όλες οι προσφορές θα αρχίσουν να προκηρύσσονται τον Σεπτέμβριο με προτεραιότητα στον διαγωνισμό που αφορά την επέκταση της μονάδας αιμοκάθαρσης και την αγορά του νεκροτομικού εξοπλισμού.

Πηγή: philenews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα