Κύπρος: Στα κόμματα το πακέτο μέτρων

Στάλθηκε σήμερα, λίγο μετά το μεσημέρι, το πακέτο μέτρων, ύψους 300 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη και την απασχόληση, που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο ως επίσης και τα έγγραφο για τους τομείς αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και αυτό για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Τα εν λόγω έγγραφα θα τεθούν επί τάπητος την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αναφερόμενος στο πακέτο

μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε χθες ότι μέτρα ανάπτυξης ουσιαστικά δεν περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο της Τρόικας.

«Είναι πεποίθηση, όμως, της Κυβέρνησης, η οποία μεταφέρθηκε πολύ έντονα στην Τρόικα, ότι η ανάπτυξη και η απασχόληση θα πρέπει να στηριχθούν. Για αυτό και η Κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση Υπουργικής Επιτροπής για διαμόρφωση πακέτου συγκεκριμένων μέτρων», είπε.

Αναλύοντας το πακέτο μέτρων, είπε πως αυτό είναι κοστολογημένο για 300 εκ. ευρώ και οι πηγές χρηματοδότησής του πακέτου είναι δεδομένες και έχουν εξευρεθεί. Σημείωσε πως, μέσα στο συγκεκριμένο πακέτο μέτρων δόθηκε έμφαση έτσι ώστε τα μέτρα να έχουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία και την κοινωνία, μέτρα, τα οποία αμέσως να δημιουργούν θέσεις εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την προώθηση ήδη κατακυρωμένων μικρών έργων.

Ο κ. Στεφάνου εξήγησε ότι το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει προγράμματα βελτίωσης της δυνατότητας των ανέργων για εξεύρεση εργασίας και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, συνέχισε, το πακέτο στηρίζει τον κατασκευαστικό τομέα, τον τομέα της στέγασης, της ενέργειας – ιδιαίτερα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – της έρευνας και της παιδείας, της κατάρτισης και της επανακατάρτισης ανέργων με στόχο τη βελτίωση της δυνατότητας για απασχόληση.

Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι αποτελεί ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία όπως ανακοίνωσε, ως η αρμόδια Αρχή, έχει την ευθύνη της επεξεργασίας των θέσεων και τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Πηγή : http://www.politis-news.com

Keywords
Τυχαία Θέματα