“Κυβέρνηση αναλογικής ευθύνης”

Κυβέρνηση αναλογικής ευθύνης, χαρακτήρισε το υπό διαμόρφωση κυβερνητικό σχήμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης.

Συγκεκριμένα, ως προς την επιλογή αυτού του είδους της συμμετοχής στην

κυβέρνηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή πολιτικών προσώπων, που δεν θα προέρχονται από την ΚΟ του κόμματος, η κ. Γεννηματά παρέπεμψε σε αποστροφή του λόγου του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή βουλευτών ενός κόμματος προϋποθέτει και τη συμμετοχή του αρχηγού του, ως αντιπροέδρου, δηλαδή μιας άλλης μορφής κυβέρνηση.

«Ή διαμορφώνεται κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί και υπάρχει μια σύνθεση σε πολύ ψηλό επίπεδο ή, αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, που φαίνεται ότι δεν μπορεί, εμείς αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί» πρόσθεσε.
Και πρόσθεσε: «Άρα, το βάρος πρέπει να δοθεί στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία πρέπει να τους έχει όλους μέσα ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα είναι η στήριξη της κυβέρνησης και η επιτυχία της κυβέρνησης, αναφορικά με την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Για την ίδια ανέφερε πως δεν θα είναι  ένα από τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα