Κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου η Μόντι» προτείνει ο Μητσοτάκης

Ηχηρή ήταν για άλλη μια φορά η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητοτάκη, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

«Προέχει παντός άλλου να σωθεί η Ελλάς. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην τηλεόραση του skai.

Υποστήριξε επίσης ότι:

-«Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε

είναι να κυβερνηθούμε, αλλά το διακύβευμα είναι αν θα μείνει ή όχι η χώρα στην Ευρώπη».

- «Η λύση είναι να πάρει την πρωτιά η Νέα Δημοκρατίααλλά να σχηματιστεί κυβέρνηση με επικεφαλής τρίτο πρόσωπο».

Έφερε δε ως παράδειγμα το προηγούμενο της οικουμενικής κυβέρνησης του 1989, λέγοντας: «Αν και είχα αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία δεν διανοήθηκα να ζητήσω την πρωθυπουργία, αλλά ούτε ο Ανδρέας και ο Φλωράκης διανοήθηκαν να μου τη δώσουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός επετέθη κατά του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο, αν και διαπίστωσε ότι τελευταία «βάζει νερό στο κρασί του», υποστήριξε ότι δεν θα γίνει πρωθυπουργός, γιατί «ακόμη και αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, δεν θα έχει κανέναν σύμμαχο».

Επίσης καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «παραλήρημα μεγαλείου», που δεν δικαιολογείται από το 17% που έλαβε.

Καυστικός υπήρξε και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «τη δημιούργησαν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» με τη συμπεριφορά τους κατά του νόμου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται αλλαγές, αλλά δεν είναι η ώρα τώρα για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, ενώ έκανε γνωστό ότι η Ντόρα Μακογιάννη τον ρώτησε πριν από την συνεργασία της με τη ΝΔ και ο ίδιος συμφώνησε.

Σε ερώτηση για το μνημόνιο, είπε ότι απαιτούνται αλλαγές, γιατί «έγιναν και λάθη που μπορούν να διορθωθούν», αλλά διαφώνησε με όσους μιλούν για λιτότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα