Λονδίνο: Ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ο Μαραθώνιος

Περισσότεροι από 36.000 δρομείς συμμετέχουν στο Μαραθώνιο του Λονδίνου ο οποίος ξεκίνησε στις 12.00, ώρα Ελλάδος, με τους δρομείς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας τα θύματα της Βοστώνης.

Η αστυνομική παρουσία είναι αισθητά αυξημένη ενώ χιλιάδες θεατές θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Λίγο πριν την εκκίνηση του μαραθωνίου κρατήθηκε μισού λεπτού σιγή για τα της Βοστώνης. Η αστυνόμευση είναι αυξημένη κατά 40% σε σχέση με πέρυσι για να διασφαλίσουν τους συμμετέχοντες και τους θεατές αλλά κυρίως για να υπάρξει διάχυτο το αίσθημα ασφάλειας.

Η διαδρομή

μήκους 42 χιλιομέτρων περνά μπροστά από μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του Λονδίνου, όπως το Big Ben και το Tower Bridge. Ενώ περίπου στο μισό εκατομμύριο εκτιμώνται οι θεατές που θα βρίσκονται κατά μήκος όλης της διαδρομής.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου θα συλλέγει 2 λίρες από κάθε δρομέα που περνά την γραμμή του τερματισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας The One Fund Boston για την ενίσχυση των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι συνολικά πιθανώς να συλλεχθούν περίπου 70.000 λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα