Λυκουρέντζος: Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό

Με πίκρα, ομολόγησε οτι αφήνει το υπουργείο Υγείας ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός, Χ. Κίττας, ο οποίος εξήγησε ότι δεν άντεχε να βλέπει ασθενείς να περιμένουν για χειρουργικές επεμβάσεις και φάρμακα. «Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πίσω από τις αποφάσεις και τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι» τόνισε, παραδίδοντας τη σκυτάλη του υπουργείου Υγείας στον νέο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αναπληρωτή υπουργό, Μάριο Σαλμά και την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη.

Ο κ. Κίττας

προχώρησε ακόμη περισσότερο, κάνοντας έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να δώσουν μια ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση.

Για νέα εποχή συνεργασιών έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του υπουργείου, είπε ότι προέρχεται από οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. «Θα αποκρούσω οποιαδήποτε απόπειρα σπίλωσης υπαλλήλων, αλλά θα είμαι αμείλικτος σε θέματα μη εκπλήρωσης καθηκόντων» τους είπε και τους κάλεσε να είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι απέναντι στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Σας αγαπώ όλους σας, σας χρειάζομαι όλους σας κι ένας συναισθηματικός άνθρωπος μπορεί να το πει αυτό» κατέληξε.

Το κράτος έχει συνέχεια, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Μ. Σαλμάς, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο συστημα υγείας «δίνουν, καθημερινά, έναν μεγάλο αγώνα, γι’ αυτό θα έχουν την εμπιστοσύνη μας».

Ήρθε η ώρα για κανόνες δράσης, χωρίς ατασθαλίες, επισήμανε, στην ομιλία της, η νέα υφυπουργός Υγείας, καθηγήτρια παθολογίας- ανοσολογίας Φ. Σκοπούλη. Έχει, ήδη, γίνει μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά «υπάρχουν πολλά συμφέροντα τα οποία θα πρέπει να διαλύσουμε» είπε, εμφατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα