Με πρόταση μομφής απειλεί τον Μεϊμαράκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα φτάνει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για το αίτημα του πρώτου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο, απειλώντας ακόμα και με πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,

Νίκος Βούτσης διεμήνυσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δίνουν προθεσμία στον κ. Μειμαράκη  έως την Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη, για να βάλει σε ημερήσια διάταξη της Βουλής την εν λόγω πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μεταφέρουμε μετ’ επιτάσεως και σε περίπτωση άρνησης του προέδρου να δρομολογήσει την συζήτηση της πρότασής μας στην Ολομέλεια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», σχολίασε και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η πλήρης υποβάθμιση του κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει θέσει πολλές φορές το θέμα, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.

Από τη μεριά του πάντως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει τις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση μομφής ξεκαθάρισε πως η συζήτηση για την πρόταση αυτή θα γίνει, ενώ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σημειώνεται πως «ο πρόεδρος της Βουλής δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί, ας πραγματοποιήσει την απειλή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα