Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup το Μαξίμου

Στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εστιάζει το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα.

Παρά τη φημολογία για πίεση από πλευράς των εταίρων μας ώστε να ληφθούν και νέα μέτρα, κύκλοι στην Αθήνα σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να συμβεί λόγω της μη εκλογής κυβέρνησης στη Γερμανία.

Οι ίδιοι μάλιστα κύκλοι αποδίδουν τη σχετική φημολογία και τα δημοσιεύματα για αντίδραση της κυβέρνησης, τουλάχιστον στο σημερινό

Eurogroup, σε λόγους εσωτερικής κατανάλωσης τονίζοντας όμως ότι ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να βρεθεί σε κλοιό εντονότατων πιέσεων για τη μεγάλη, κατά τη γνώμη πάντα της τρόικας, καθυστέρηση στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής είχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης τόσο στις συναντήσεις τους με την τρόικα τις προηγούμενες εβδομάδες όσο και στις συνεχείς ανταλλαγές email τις τελευταίες ημέρες.

Επί της ουσίας, λέει στέλεχος της κυβέρνησης με πολλές εργατοώρες συναντήσεων με τα κλιμάκια της τρόικας, «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να κάνουμε όσα δεν κάναμε εδώ και έξι μήνες» και μάλιστα «χωρίς τη δυνατότητα ελιγμών αφού οι δανειστές μας εμφανίζονται αδιάλλακτοι».

Από εκεί και μετά η συζήτηση σχετικά με τα δημοσιονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τον τρόπο που θα καλυφθεί το κενό που έχουν εντοπίσει οι δανειστές μας θα ξεκινήσει με την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Τότε, λέει άλλο κυβερνητικό στέλεχος απηχώντας και το μέτρο της ανησυχίας στην κυβέρνηση, θα ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης διαρθρωτικών μέτρων τα οποία μπορεί βέβαια να μην είναι «οριζόντια» δε σημαίνει όμως ότι δε συμβάλλουν στην «υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων».

The post Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup το Μαξίμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα