Μετράει «πληγές» η ΔΗΜΑΡ

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η ΔΗΜΑΡ, μετά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ αναποτελεσματικές κρίνονται οι προσπάθειες της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ρυθμίσεις και νομοσχέδια.

Παράλληλα, η μόνιμη πλέον αποστασιοποίηση του κόμματος προκαλεί ενδοκυβερνητικές «πληγές». οι οποίες επουλώνονται μεν προσωρινά, μετά την εκτόνωση της επικοινωνιακής μπόρας, αλλά αφήνουν πίσω τους ένα «μάγκωμα» και μια συσσωρευμένη ανασφάλεια για τα επόμενα βήματα της τρικομματικής.

Φαίνεται πως η πολιτική που ακολουθεί

ο Φώτης Κουβέλης έχει φτάσει στα όριά της και σύντομα η ηγετική ομάδα θα κληθεί να βρει νέο πολιτικό «όχημα» για να πορευτεί η ΔΗΜΑΡ τους επόμενους μήνες.

Οι απώλειες

Απώλειες μετρούν στην Αγίου Κωνσταντίνου σε άλλα μέτωπα. Οι συνεχείς αρνήσεις για το «χαράτσι» και οι επιθέσεις κατά των εισηγήσεων του οικονομικού επιτελείου δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες για πολλοστή φορά-ειδικά στην πάλαι ποτέ μεσαία τάξη, που τώρα βλέπει την κατάρρευση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Από την άλλη, ήρθε στην επιφάνεια η νέα τακτική του ΠΑΣΟΚ, που πλέον αρνείται να λαμβάνει μόνο του από τη μεριά της Κεντροαριστεράς το πολιτικό κόστος αντιδημοφιλών μέτρων.

Η πρόσφατη «έκρηξη» του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου στη Βουλή προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, είναι χαρακτηριστική. «Έχετε αρχίσει και κουράζεστε», είπε με έμφαση.

Ακόμα να επισημανθεί ότι στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται ο προβληματισμός, καθώς οι πρώτες σκέψεις για την προοπτική της διαφύλαξης της κυβερνητικής σταθερότητας, με ορίζοντα τετραετίας και η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ από την πολιτική των «αποχρώσεων» ως αντίβαρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην έχουν την αποτελεσματικότητα που είχαν υποθέσει ή που θα ήθελαν όσοι τις έκαναν.

Παρά τις δυσκολίες όμως, στενοί συνεργάτες του κ. Κουβέλη εκτιμούν ότι «δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή από μια ενδεχόμενη αποχώρηση του κόμματος. Θα πρέπει και οι δανειστές μας να λαμβάνουν υπόψη και τις κοινωνικές συνθήκες. Δεν υπάρχει κάποιος που θέλει να επιβάλει νέους φόρους, «χαράτσια», ή οτιδήποτε άλλο ή έχει κάποιο «βίτσιο»».

Keywords
Τυχαία Θέματα