Μίνι σχέδιο Μάρσαλ 130 δισ. ευρώ

Ομοφωνία υπήρξε κατά τη διάρκεια τις μίνι Συνόδου Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Γερμανίας στη Ρώμη, καθώς στόχος και των τεσσάρων είναι η ανάπτυξη. Όλοι χαρακτήρισαν χρήσιμη και παραγωγική τη συνάντηση και τόνισαν ότι το ευρώ είναι και θα παραμείνει το κοινό νόμισμα της ΕΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και οικοδεσπότης, Μάριο Μόντι, έκανε λόγο για παραγωγική συνάντηση, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε, συμφωνήθηκε να υπάρξει πακέτο 130 δισ. ευρώ, το

οποίο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη.

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έλαβε στη συνέχεια το λόγο.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να σταματήσει η επίθεση των αγορών, τόνισε ο Ολάντ.

Εξίσου χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση η Ανγκελα Μέρκελ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα» είπε η καγκελάριος, για να συμπληρώσει: «Τώρα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη».

Η ίδια εξήγησε: «χάσαμε το δρόμο μας, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν τηρήσαμε τους κανόνες που θέσαμε».

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. «Συμφωνήσαμε όλοι στην ανάγκη να ελέγξουμε τα ελλείμματά μας, να εργαστούμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών μας, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα